Promo

Igiena corectă în locuință. 5 recomandări utile pentru sănătatea familiei tale

O locuință curată și ordonată reprezintă cheia către un stil de viață sănătos. Prin curățenie, poți preveni dezvoltarea bacteriilor, a microbilor și a altor microorganisme care pot duce la apariția mucegaiului sau a bolilor, precum astmul. Deși această activitate nu este întotdeauna cea mai plăcută, este important să respecți câteva reguli și să faci curățenie periodic. 

 

Iată cum să te asiguri că vei avea o locuință impecabilă.

1. Respectă ordinea curățeniei în casă

Pentru o igienizare corespunzătoare și o productivitate cât mai bună, respectă o anumită ordine atunci când începi curățenia. De exemplu, începe cu acele camere utilizate cel mai des, deoarece șansele sunt ca acestea să fi acumulat cea mai multă murdărie. 

Curăță bine praful de pe toate suprafețele, începând cu podelele. Nu omite nicio zonă unde se poate acumula praf, cum ar mobila, electronicele și electrocasnicele și chiar corpurile de iluminat. Ferestrele sunt și ele foarte importante, așa că asigură-te că le vei curăța și pe acestea.

Următorul pas este să dezinfectezi foarte bine toate aceste suprafețe utilizând produse speciale. Baia are nevoie de o atenție deosebită la acest capitol, însă și bucătăria este un mediu unde se pot dezvolta microbii.

2. Înlocuiește periodic ustensilele de curățat

Un loc propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a microbilor este reprezentat de bureții sau cârpele utilizate pentru curățenie, din cauza umezelii pe care aceștia o rețin. Așadar, pentru a igieniza bine suprafețele și pentru a preveni răspândirea microorganismelor, este recomandat să înlocuiești cât mai des aceste ustensile. Această regulă se aplică și în cazul bureților de vase.

3. Nu omite aerisirea

Chiar dacă ai curățat foarte bine fiecare cameră și totul strălucește, acest lucru nu este suficient pentru o igienă corectă a casei. Alergenii pot rămâne în continuare în aer dacă locuința nu este aerisită corespunzător. Pentru a purifica aerul și a scăpa de mirosurile neplăcute, aerisește zilnic fiecare cameră.

Ventilația naturală a casei este asigurată de uși și ferestre. Pentru o aerisire eficientă fără să fie nevoie de deschiderea largă a ferestrelor, poți opta pentru geamuri dotate cu sisteme de închidere performante, care să asigure și o bună izolare. Astfel, vei putea preveni formarea condensului și apariția mucegaiului.

4. Schimbă des lenjeria de pat

Chiar și așternuturile pot găzdui acarieni sau alte microorganisme ce ne pun sănătatea în pericol. Așadar, este necesar ca acestea să fie înlocuite în fiecare săptămână și apoi curățate corespunzător.

5. Citește bine etichetele produselor de curățat

Produsele pe care le utilizăm la curățenie conțin numeroase substanțe care pot deveni periculoase dacă nu sunt utilizate în mod corespunzător. De aceea, este foarte important să verifici etichetele înainte de folosire, pentru a evita situațiile neplăcute. 

În afară de informațiile despre compoziția chimică, ele conțin și indicații de utilizare. Anumite produse sunt mai potrivite pentru diverse suprafețe decât pentru altele, iar astfel vei ști cum să asiguri o igienă optimă în casa ta.

 

Curățenia nu este chiar activitatea preferată a tuturor, însă nu trebuie niciodată neglijată. Asigurând o igienă corespunzătoare în interiorul locuinței, vei ține la distanță bacteriile și microbii, protejând sănătatea întregii familii. Respectă aceste câteva sfaturi și casa ta va arăta grozav!

blank