Promo

Iata ce implica grija oferita varstnicilor de un camin batrani

Un camin batrani este mai mult decat un spatiu de cazare pentru varstnicii familiei tale. Dupa caz, acesta poate pune la dispozitia varstnicilor o suita de servicii care sa le faca acestora viata mult mai usoara si mai placuta. Totodata, nu trebuie sa uiti ca, intr-un asemenea context, sanatatea este intotdeauna pe primul loc.

Astfel, toate serviciile si activitatile puse la dispozitie de un asemenea camin au rolul de a imbunatati sanatatea persoanei cazate atat in plan fizic, cat si mental. Iata cum este realizat acest lucru!

Planificarea externarii

Chiar daca suna ciudat, externarea va fi planificata inca din primele zile sau saptamani de cazare – in cazul in care aceasta se aplica persoanei cazate. Aceasta este adusa in discutie atunci cand este posibil deoarece aduce certitudine varstnicului cu privire la faptul ca nu va fi intr-un camin batrani pe o perioada nedeterminata.

Totodata, planificarea externarii deseori ofera motivatia necesara varstnicilor de a avea o alimentatie corespunzatoare si de a contribui in mod activ la recuperarea lor.

Oferirea de suport emotional

Acesta este cel mai important lucru care ar trebui oferit unui varstnic aflat intr-un camin batrani. Suportul emotional este de ajuns pentru a-l motiva pe acesta si de a-i imbunatatii conditia varstei inaintate, dupa cum s-ar spune.

Totodata, stii prea bine ca majoritatea varstnicilor nu se bucura de atentia de care ar trebui sa se bucure, inclusiv in casa familiei lor. Tocmai de aceea, rolului unui astfel de camin este de a incerca, pe cat posibil, sa inlocuiasca familia varstnicului.

Monitorizarea meselor si aportului de lichide

O alta problema a varstnicilor este faptul ca acestia, deseori, refuza alimentatia sanatoasa sau aportul de lichide corespunzator. Acest lucru duce, in timp, la probleme serioase de sanatate. Astfel, pe langa suport emotional si posibilitatea de interactiune sociala, un camin batrani va monitoriza, in permanenta, mesele si aportul de lichide al rezidentilor.

Asadar, varstnicii vor primi cel mai bun tratament din punct de vedere al alimentatiei si nu numai pe perioada sederii lor la un astfel de camin.

Garantarea igienei personale

Desigur, una dintre problemele cu care se confrunta cei mai multi varstnici din Romania este imposibilitatea de a-si realiza in mod corespunzator igiena personala. Acesta este si motivul pentru care cei mai multi varstnici ajung intr-un camin batrani – a avea grija corespunzator de o astfel de persoana poate fi foarte dificil.

Un astfel de camin ofera, in primul rand, servicii de grija permanenta care includ mereu si servicii de igiena personala – evident. Nu poti avea grija permanenta de o persoana daca nu te asiguri ca aceasta este tratata cat mai uman cu putinta, dupa cum s-ar spune.

In final, trebuie mentionat faptul ca Romania are unele dezavantaje la capitolul azile si camine batrani. Acestea sunt destul de greu de gasit si sunt, deseori, sub standardele europene aferente acestui tip de institutii. Totusi, exista si exceptii.

Una dintre acestea este Vitalitas, un centru de longevitate activa a carui deschidere are loc in acest an. Acest camin batrani a fost construit de la zero, conform celor mai inalte standarde – poti programa oricand o vizita pentru a te convinge de acest lucru!

blank