Actualitate

Grădina Botanică din București se transformă, începând cu 3 noiembrie 2023, în Grădina Luminilor – „Alice în Țara Minunilor”

Timp de patru luni, Grădina Botanică din București se va metamorfoza în Grădina Luminilor, având ca temă expozițională „Alice în Țara Minunilor”. Această transformare va debuta pe 3 noiembrie 2023 și va aduce o multitudine de atracții în spațiul deschis. Organizatorii au furnizat detalii despre programul evenimentului și modalitățile de achiziționare a biletelor.

Expozițiile de grădini luminate sunt evenimente tematice care se desfășoară în aer liber și îmbină elemente vizuale impresionante create cu ajutorul luminii și sunetului, pentru a povesti povești captivante, creând o experiență ce îmbină arta luminii cu frumusețea naturii.

Evenimentul va oferi oportunitatea copiilor de a se întâlni cu personajele lor de basm preferate, în timp ce adulții se vor putea bucura de o călătorie nostalgică în trecut și de o pauză binevenită de la agitația cotidiană. Expoziția „Alice în Țara Minunilor” din Grădina Luminilor va rămâne deschisă pentru patru luni, inclusiv în zilele de weekend și în timpul sărbătorilor, în orele după-amiezii.

Cei care vizitează expoziția vor avea ocazia de a explora numeroase atracții inedite, printre care scene tematice, instalații artistice, puncte foto, copaci iluminați, spectacole de lumini și prezentări multimedia deosebite.

De asemenea, vizitatorii vor putea admira și interacționa cu diverse forme de artă luminoasă și vor întâlni personaje și elemente din universul magic al „Țării Minunilor,” precum Alice, iepurele, pisica de Cheshire, omida, petrecerea cu ceai a pălărierului și castelul reginei de Cupă.

Unul dintre punctele de atracție va fi cel mai lung tunel luminat din Europa, având o lungime de 200 de metri și fiind alcătuit din 320.000 de LED-uri.

„Am acceptat cu entuziasm propunerea celor de la Garden of Lights și suntem încântați că au ales Gradina Botanică a Universității din București pentru acest proiect. Este o oportunitate de a admira gradina botanică într-un alt context și de a vedea cum lumina poate transforma și sublinia frumusețea naturii, a transmis prof. univ. Dr. Paulina Anastasiu, director al Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București”

Citește și  Alexandru Rafila ne explică în ce condiții putem spune că s-a încheiat epidemia

Un aspect important de ținut minte este că cel mai potrivit moment pentru a vizita această expoziție este seara sau noaptea, deoarece întunericul pune în evidență spectaculoasele jocuri de lumină.

Experiența vizitatorilor va fi multisenzorială, deoarece instalațiile luminoase sunt sincronizate cu muzica și efectele sonore.

Expoziția va fi deschisă în perioada 3 noiembrie 2023 – 29 ianuarie 2024, cu următorul program:

 • Luni – joi:
  • Grădină: 16:00 – 20:00,
  • Casierie: 15:45 – 19:30.
 • Vineri – duminică, inclusiv sărbători:
  • Grădină: 16:00 – 21:00,
  • Casierie: 15:45 – 20:30.

Organizatorii au comunicat și programul pentru perioada 30 ianuarie 2024 – 03 martie 2024:

 • Luni – joi:
  • Grădină: 17:00 – 20:00,
  • Casierie: 16:45 – 19:30.
 • Vineri – duminică, inclusiv sărbători:
  • Grădină: 16:00 – 21:00,
  • Casierie: 15:45 – 20:30.

Grădina Botanică va fi închisă în zilele de 24 decembrie 2023 și 31 decembrie 2023.

Biletele de intrare pot fi achiziționate de pe site-ul Garden of Lights și din rețeaua iabilet.ro. Există opțiuni pentru bilete cu o singură intrare, dar și abonamente de sezon valabile pe toată durata celor patru luni ale expoziției.

blank