George Simion
Actualitate

George Simion a dat marea veste! Anunțul făcut de liderul AUR acum: Începe totul chiar astăzi

George Simion se revoltă și îi cheamă alături de el pe toți românii nemulțumiți. Liderul AUR le-a cerut oamenilor să participe la un protest unde vor fi cerute explicații Guvernului cu privire la problemele sociale cu care se confruntă românii.

George Simion iese în stradă. Partidul său, AUR, a anunţat programul protestului din Piaţa Universităţii. Mitingul de protest care va avea loc duminică în Piaţa Universităţii va începe la ora 14.00, potrivit unui comunicat al AUR. Manifestanţii vor să ajungă în jurul orei 16.00 în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului.

Potrivit informațiilor AUR, începând cu ora 13:00 vor sosi manifestanţii în Piaţa Universităţii. La ora 14:00 se va intona imnul Naţional, acesta fiind începutul protestului. La ora 15:00 va avea loc plecarea coloanei de protestatari spre Piaţa Victoriei iar la ora 16:00, coloana de protestatatari va intra în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului.

Conform asigurărilor oferite de AUR, protestul se va încheia la miezul nopţii.

George Simion le-a cerut românilor să vină cu o factură la energie

Amintim că anterior, liderul AUR i-a îndemnat pe români să vină la protestul din 2 octombrie cu o factură la energie. George Simion a dat atunci asigurări că orice comparație cu protestele de pe 10 august sunt nefondate. El a promis că nu va pleca din stradă „până când ceva nu se va întâmpla”.

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat marţi că protestul care va fi organizat pe 2 octombrie va porni din Piaţa Universităţii, apoi manifestanţii se vor deplasa în Piaţa Victoriei, unde vor fi cerute explicaţii Guvernului cu privire la problemele sociale cu care se confruntă românii, asigurând că manifestaţia se va desfăşura fără incidente.

„Protestul va fi organizat pe 2 octombrie, în Piaţa Universităţii, la ora 14,00. Este punctul de pornire. Nu este un protest care aparţine exclusiv AUR. Manifestarea de duminică este un strigăt al tuturor românilor şi în desfăşurarea protestului am invitat alături de noi şi alte formaţiuni politice, şi alte figuri publice, şi ONG-uri, sindicate şi patronate. Invităm alături de noi pe toţi românii, pe toţi bucureştenii, pe toţi oamenii care s-au săturat să vină la protest cu o factură. Veniţi cu factură la protest duminică, ora 14,00, în Piaţa Universităţii”, a spus atunci liderul AUR.

Dacă e nevoie, AUR promite să rămână în stradă şi luni şi marţi şi toată luna

El a explicat că traseul este următorul: adunarea se va face în Piaţa Universităţii, iar în momentul în care reuşesc să vină toate organizaţiile şi toate coloanele din toate judeţele se va porni într-un marş către Piaţa Victoriei.

„În Piaţa Victoriei rămânem şi aşteptăm ca doleanţele protestatarilor să fie ascultate de către guvernanţi. Dacă e nevoie, rămânem şi luni şi marţi şi toată luna, dacă trebuie, până când Guvernul va comunica şi va explica de ce nu se revine la o piaţă de energie reglementată, de ce nu au intervenit asupra ratelor la bănci şi asupra ROBOR, care a crescut mult prea mult şi, desigur, va dialoga cu fiecare partener social (…)

Am auzit formulări alarmiste, comparaţii cu 10 august, nu este cazul. Însă nu vom pleca din stradă până când ceva nu se va întâmpla. Moţiunea simplă depusă împotrivă lui Virgil Popescu ne-a arătat faptul că actuala coaliţie nu vrea să întreprindă nimic”, a precizat Simion, la o conferinţă de presă susținută acum câteva zile.