Life

Frumuseţe. 4 tratamente cu ulei pentru corp ca să arăţi divin pe plajă

Când îmbraci costumul de baie, pielea ta trebuie să arate impecabil. Iar hidratarea intensă este cel mai important pas pe care trebuie să-l faci.

Olio di oliva

 

Uleiurile îţi oferă acest lucru, hrănind intensiv pielea şi oferindu-i acea strălucire sexy perfectă pentru plajă. Iată câteva tratamente pe care să le încerci:  

Exfoliant natural– Amestecă două linguri cu sare de mare grunjoasă cu o lingură cu ulei de măsline. Obţii astfel un exfoliant natural extrem de eficient. Prin exfoliere îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţa pielii care îi dau un aspect uscat, neplăcut şi care pot afecta bronzarea uniformă şi de durată. În timpul duşului, masează-ţi întreg corpul cu acest amestec, insistând asupra zonele cu piele uscată, precum coate, genunchi sau călcâie. Spală-te apoi cu gel de duş pentru a îndepărta excesul de ulei.

Hidratarea intensă – După baie, cât timp pielea ta este încă udă, masează-ţi întreg corpul cu ulei de cocos. Pe lângă parfumul irezistibil pe care îl oferă pielii tale, uleiul de cocos este deosebit de hidratant şi nutritiv. Îţi catifelează pielea, o hrăneşte în profunzime şi îi conferă supleţe. Dacă îl ţii la frigider, uleiul de cocos devine solid, transformându-se în unt. În acest caz, încălzeşte o bucăţică de unt în palme până se topeşte, apoi masează pe corp.

Strălucire naturală – Deşi există în comerţ numeroase variante de uleiuri de corp strălucitoare pentru plajă, este mult mai ieftin şi chiar sănătos să-ţi faci singură unul complet natural. Găseşti în magazinele naturiste pudră aurie minerală, 100% naturală, care poate fi folosită pentru a transforma un ulei simplu într-unul pentru plajă, care să-ţi ofere o strălucire subtilă. Foloseşte uleiul de jojoba, care are o structură cât mai apropiată de cea a sebumului, substanţa uleioasă care este produsă în mod natural de piele. În 150 militri de ulei, adaugă o linguriţă de pudră minerală aurie sau mai mult dacă vrei o strălucire intensă, şi amestecă bine. Aplică pe corp înainte de a merge la plajă. 

Bronzare accelerată – Uleiul din morcovi are capacitatea de a stimula producţia de melanină, substanţa care oferă culoarea arămie pielii după expunerea la soare. De asemenea, conţine betacaroten, un antioxidant care protejează pielea de radicalii liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură a pielii. Foloseşte uleiul de morcov în timp ce stai la plajă, pentru a favoriza bronzarea uniformă.