Fostul șef
International

Fostul șef al CIA David Petraeus spune că SUA ajută Ucraina pentru că vrea să fie singura superputere

Fostul șef al CIA, generalul David Petraeus, susține că SUA s-a implicat în războiul din Ucraina pentru a-și consolida poziția de „superputere principală a lumii.

Fostul șef al serviciului de informații americane a susține că, pe fondul conflictului militar din Ucraina, Washingtonul a decis să-și consolideze poziția în lume și să amintească tuturor statelor forța pe care o are. Petraeus a mai declarat că SUA are nevoie de sprijinul Kievului, mai ales după eșecul din Afganistan. Acesta consideră Washingtonul vrea să demonstreze că este mai puternic ca celelalte state.

Petraeus a reamintit că SUA i-au dat Ucrainei peste 19 miliarde de dolari – echivalent în arme, și 13 miliarde de dolari ca sprijin economic pentru 2022. La forumul Aspen Security de la Washington, care a fost dedicat discutării Legii privind Apărarea Națională (National Defense Authorization Act, NDAA), fostul șef al CIA a a declarat că SUA nu se ocupă doar asistența militară pentru Kiev, ci și de rezolvarea conflictului cu China și întărirea „forței principale” a armatei sale, relatează RIA Novosti.

Riscul la care este expus Vladimir Putin

David Petraeus a mai declarat că Vladimir Putin riscă să-şi piardă viața și funcția, cele mai importante lucruri pentru el. Mai mult, Rusia va avea de pierdut din cauza războiului din Ucraina.

„Totdeauna mai are ceva de pierdut. Poate să-și piardă viața, poate să-și piardă funcția. Își poate pierde sprijinul celor din jurul lui, sprijinul oamenilor, al poporului.

Toate acestea există acolo ca opțiuni și sunt luni sau poate ani de zile la distanță de lupte grele, de mai multe sancțiuni. Ucrainenii vor lupta în continuare. Infrastructura va fi distrusă în Ucraina, dar la un moment dat cred că rușii și Putin vor trebui să înțeleagă că trebuie să pună capăt acestui război”, a mai subliniat fostul director CIA.

blank