[contact-form][contact-field label=”Nume” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Sit web” type=”url” /][contact-field label=”Mesaj” type=”textarea” /][/contact-form]

[contact-form][contact-field label=”Nume” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Sit web” type=”url” /][contact-field label=”Mesaj” type=”textarea” /][/contact-form]

Gabriela Firea a declarat că a avut întâlniri cu reprezentanții transportatorilor pentru a le transmite dorințele cetățenilor cu privire la confort și siguranță.

„M-am intalnit azi cu reprezentantii transportatorilor care activeaza in zona Bucuresti-Ilfov, pentru a discuta despre o serie de masuri care vor fi luate in perioada urmatoare, pentru a imbunatati confortul si siguranta calatorilor.
Ne dorim ca transportul de calatori, atat in Bucuresti cat si in localitatile din judetul Ilfov, sa fie realizat la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta. 
Vom implementa astfel un program care prevede 58 de trasee intre Bucuresti si toate localitatile din Ilfov, acestea insumand 1.150 de km, cu 300 de km mai mult decat exista in prezent. Vorbim despre Bucuresti si 40 de localitati din judetul Ilfov, adica 8 orase si 32 de comune, care vor beneficia de un sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care sa contribuie la dezvoltarea economica a zonei metropolitane.

Aceste trasee vor fi asigurate atat de RATB cat si de operatorii privati, care sunt partenerii nostri si doresc astfel sa va asigur ca Municipalitatea incurajeaza piata privata si doreste o colaborare legala si exclusiv in interesul cetatenilor zonei metropolitane, care trebuie sa beneficieze de un transport de modern, de calitate.

Citeste si...
Firea anuntă că în 6 luni deschide un centru pentru tinerii dependenți de droguri

Subliniez inca o data ca nu eliminam operatorii privati care respecta legea si isi respecta calatorii, iar in acest scop vom avea o serie de intalniri, astfel incat implementarea masurilor prevazute de PMUD sa fie facuta cat mai corect, in beneficiul cetatenilor.

In cadrul intrevederii, specialistii Municipaitatii au prezentat noul Program de transport public de calatori Bucuresti-Ilfov, elaborat in conformitate cu prevederile PMUD 2016-2030, dar si regulamentul de transport public de calatori in aceasta regiune, doua documente care vor fi puse in dezbatere publica in perioada urmatoare.

De asemenea, in perioada urmatoare se va publica anuntul de intentie de privind licitatia de atribuire a celor 58 de trasee.

Cele 40 de localitati din judetul Ilfov, care vor fi conectate cu Bucurestiul prin noile trasee de transport sunt:

8 orase:

Voluntari, Bragadiru, Buftea, Chitila, Magurele, Otopeni, Popesti Leordeni.

si 32 de comune

1 Decembrie, Afumati, Balotesti, Berceni, Branesti, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogarla, Clinceni, Copaceni, Corbeanca, Cornetu, Darasti-Ilfov, Dascalu, Dobroesti, Domnesti, Dragomiresti Vale, Ganeasa, Glina
Gradistea, Gruiu, Jilava, Moara Vlasiei, Mogosoaia, Nuci, Peris, Petrachioaia, Snagov, Stefanestii de Jos, Tunari si Vidra.” a declarat primarul PMB.