Showbiz

Fiicele lui Cotabita, de urgenta la psiholog

Dupa ce Gabriel Cotabita a suferit un atac de cord, pe 8 mai, in timp ce se afla la sala de sport, fiicele sale nu s-au miscat de pe culoarele spitalului de Urgenta Floreasca si au trait toata gama de sentimente prin care poate trece un om atunci cand iubeste pe cineva si acel cineva are viata amenintata.

cotabita

Dupa aproape doua luni de stres, oboseala, sperante si vesti contradictorii, cele trei surori inca rezista eroic mai ales acum, dupa ce tatal lor si-a revenit din comna. Cu toate acestea, abia acum ele ar putea avea nevoie de consiliere psihologica.

Aela, Eliza si Milena Cotabita sunt zi de zi la spital, alaturi de parintele lor. Potrivit libertatea.ro, Psihologul clinician specialist Alina Blagoi sustine ca fiicele cantaretului trebuie consiliate de urgenta, intrucat socul prin care au trecut le poate afecta psihic.

“Pot fi invatate, pe de o parte, cum sa se comporte cu tatal lor, iar pe de alta parte, psihologul le va invata cum sa-si gestioneze si sa depaseasca trairile pe care ele le experimenteaza in aceasta perioada stresanta”, explica Alina Blagoi. Specialistul sustine ca in cazul in care acestea nu vor lua masuri, consecintele ar putea fi dramatice.

“Este posibil ca, in urma acestui incident, fetele sa aiba sentimente de autoinvinovatire, resentimente, remuscari, frica, angoasa, soc post-traumatic. In cazul in care stresul post-traumatic nu este tratat la timp, poate duce la anxietate severa, la depresie severa sau manie”, mai spune Blagoi pentru sursa citata.