Actualitate, Stiri

Familia se ceartă pe locul de înmormântare a marelui fotbalist

Costică Ştefănescu a lăsat un bilet de adio

Costica StefanescuŞtirea că fostul mare fotbalist Costică Ştefănescu s-a sinucis a şocat marţi lumea fotbalului. Rudele şi prietenii se pregătesc acum să-l conducă pe ultimul drum, dar fiecare ar vrea să îl înmormânteze în alt loc.

Costică Ştefănescu s-a aruncat de la balconul spitalului Militar din Bucureşti, unde fusese internat, pentru că nu mai suporta durerile cauzate de cancerul pulmonar. Şi-a motivat însă gestul într-un bilet de adio pe care l-a lăsat pe noptiera salonului de spital.

„Ne-a scris tuturor că ne iubeşte şi ne roagă să-i iertăm gestul. Spunea că nu mai poate îndura durerile care-l chinuiau. Ne aşteptam la orice, numai la asta nu. Trebuia să ne fi gândit că e ceva în neregulă cu el, mai ales de când ne-a spus că şi-ar dori să fie eutanasiat. Era clar că el nu mai poate lupta cu boala”, a declarat Ion Ştefănescu, fratele marelui fotbalist.

La Săbăreni, în casa părintească, se fac ultimele pregătiri pentru înmormântarea lui Costică Ştefănescu. În casa în care s-a născut fotbalistul locuiesc acum un frate, prima soţie şi fiica lui. „Trupul fratelui meu va fi depus joi la Casa Fotbalului, unde va sta până vineri. Apoi, până sâmbătă, când îl vom înmormânta, Costică va sta în casa în care s-a născut. Adică aici, la Săbăreni”, punctează Ion Ştefănescu.

Însă nu toţi cei din familia vor ca „ministrul apărării”, după cum i se mai spunea, să fie înmormântat acasă. Actuala soţie a lui Ştefănescu vrea ca trupul neînsufleţit să fie adus la Craiova, unde fotbalistul a fost venerat.

Potrivit edilului din Bănie, Lia Olguţa Vasilescu, fostul fotbalist va fi înmormântat sâmbătă, pe Aleea Eroilor din Cimitirul Sineasca. Primăria Craiova s-a angajat chiar să suporte cheltuielile de înmormântare întrucât Costică Ştefănescu era cetăţean de onoare al oraşului din anul 2003.

Ea a mai spus că sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu va fi dus joi, la orele prânzului, la Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco, unde oamenii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Ulterior, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi dus la capela Bisericii Harşu, aflate în spatele Pieţei Centrale a oraşului, iar sâmbătă va avea loc înmormântarea la cimitirul Sineasca. La ora actuală, pregătirile de înmormântare sunt în toi şi la Craiova şi la Săbăreni.

Fostul căpitan al Universităţii Craiova, Costică Ştefănescu, a fost găsit decedat marţi seara, după ce s-a presupus că s-a aruncat de la etajul cinci al Spitatulul Militar din Capitală.

Raportul IML prezintă cauza morţii ca fiind politraumatism. Deşi din primele verificări reiese că este vorba de sinucidere, iar fratele fotbalistului a şi văzut biletul de adio, soţia fostului fundaş susţine că Ştefănescu se afla sub influenţa unor sedative foarte puternice şi în momentul când a dorit să deschidă geamul ca să ia o gură de aer s-a dezechilibrat şi a căzut.

 

blank