Showbiz

Drama femeii cu barbă! Suferă de o boală care afectează una din zece femei cu vârsta între 20 și 40 de ani

O tânără din New York a trăiește o adevărată dramă după ce a fost diagnosticată cu o boală rară care afectează una din zece femei cu vârsta între 20 și 40 de ani. Boala se manifestă prin apariția excesivă a părului, chiar și în zonele nedorite, cum ar fi barba.

Femeia a fost diagnosticată cu sindromul ovarului polichistic, o afecțiune care se datorează unui dezechilibru hormonal. În cazul ei, nivelul androgenilor din organism este mult prea ridicat, ceea ce duce la apariția excesivă a părului. Din păcate, această boală afectează nu doar aspectul fizic, ci și starea emoțională a persoanei, care se poate simți stigmatizată și izolată din cauza acestui simptom inestetic.

Prietenul ei ține la ea, și i-a transmis că „Ceea ce contează e sufletul, nu aspectul”.

Cu toate acestea, femeia nu s-a lăsat doborâtă de boală și a decis să își împărtășească povestea cu lumea. Ea speră că prin aceasta va putea ajuta și alte femei care trec prin aceeași situație și să le arate că nu sunt singure în lupta lor.

De la 16 ani a început să se bărbierească, și se plânge că oamenii îi trimit mesaje urâte: „Mi s-a spus că sunt urâtă, că ar trebui să mă sinucid. Unii m-au poreclit Cancer. Oamenii vor tot timpul să-mi facă poze, râd de mine și fac comentarii neplăcute la adresa aspectului meu, dar încerc să trec peste, sunt conștientă că agresiunile acestea reflectă fristrările lor”

Prietenul ei ține la ea, și i-a transmis că „Ceea ce contează e sufletul, nu aspectul”.

„Aș vrea să le transmit tuturor femeilor care suferă de această problemă de sănătate că e OK să te arăți lumii așa cum ești, așa cum te simți bine, chiar dacă nu e considerat normal. Eu nu vraeu să mă schimb doar de dragul lumii. Sunt feiricită așa cum sunt acum”, a încheiat Alma!

Boala poate fi tratată cu ajutorul medicamentelor care reglează nivelul hormonal, dar și prin alte metode, precum epilarea cu laser sau cu ajutorul altor tehnici de îndepărtare a părului. Este important ca pacienții să consulte un medic specialist înainte de a începe un tratament și să urmeze indicațiile acestuia cu strictețe.

Citește și  Fuego. Duminică, 6 octombrie ediție regală, de poezie și muzică de calitate la tvr 2

Sperăm că femeia va reuși să depășească această perioadă grea și îi dorim multă putere în continuare!

blank