Doctorul Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara susține că evoluția pandemiei de coronavirus în România este îngrijorătoare, mai ales că în ultimele săptămâni au fost raportate aproximativ 1.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în fiecare zi. Chiar și la ultima raportare procentul celor diagnosticați pozitiv cu boala este unul foarte mare, reprezentând 10% din persoanele testate, fiind dublu comparativ cu cel din perioada stării de urgență.

Doctorul Virgil Musta susține că această situație a fost provocată de relexarea populației și nerespectarea regulilor de limitare a răspândirii noului coronavirus. Însă doctorul este optimitist și explică faptul că aceasstă situație poate fi inversată dacă oamenii încep să respecte câteva reguli de bun simț.

Virgil Musta, despre cum putem reveni la un număr mic de infectări zilnice cu SARS-CoV-2
„Sunt vești bune însă: 80% din populație înțelege situația în care ne aflăm, înțelege dificultatea, înțelege că există virus, există pandemie și că este important să fim acum, mai mult ca niciodată, solidari, să respectăm cele trei reguli pentru că acestea stau la baza prevenției noastre de a nu ne îmbolnăvi și anume: purtarea măștii, distanțarea socială și spălatul pe mâini. Sunt convins că împreunp vom putea depășu și aceste momente mai dificile”, a explicat doctorul Virgil Musta.

Cazurile de coronavirus în România, în scădere în ultimele 24 de ore! Totuși, au fost doar 8.000 de teste!
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, anunța Grupul de Comunicare Strategică luni, 3 august.

Până pe3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.750 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.807 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 302 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 02.08.2020 (10:00) – 03.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 de decese (9 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Aregș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Dolj, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vaslui și Ilfov. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria 30-39 de ani, 2 la categoria 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani.