Divergențele continuă
Politic

Divergențele continuă în Coaliție. Data alegerilor prezidențiale rămâne o necunoscută

Divergențele continuă în Coaliție. PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, 26 iunie, că data alegerilor prezidențiale rămâne în continuare o necunoscută. Afirmația liderului liberal vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Interne să pună la punct proiectul de hotărâre pentru stabilirea primului scrutin prezidențial pe 15 sau 29 septembrie.

Nicolae Ciucă, precizări în privința calendarului electoral

Divergențele continuă în Coaliție. Nicolae Ciucă a evidențiat faptul că în condițiile actuale, în care România este guvernată de o Coaliție, stabilirea calendarului electoral este o decizie strict politică care se ia de comun în acord într-o ședință comună a partidelor de guvernământ.

„Dar atunci când vorbim de o coaliție, inclusiv data alegerilor este o decizie politică, motiv pentru care e nevoie de consens politic”, a transmis președintele PNL, Nicolae Ciucă. În privința unui tandem președinte-premier, liderul liberal a exclus posibilitatea unui astfel de scenariu.

Aspect iterat cu o zi în urmă de purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe. Trebuie menționat că un rol important în dinamica alegerilor prezidențiale îl au și filialele PNL din teritoriu, care au transmis un mesaj clar în Aleea Modrogan. „Nu putem strânge semnături de pe plajă”.

Divergențele continuă

Nu este niciun conflict în Coaliția de guvernare

Cât despre neînțelegerile dintre partidele de guvernământ generate de lipsa de consens privind data alegerilor prezidențiale, Nicolae Ciucă a subliniat că nu sunt conflicte în Coaliția de guvernare, ci negocieri intense.

”Chiar un conflict deschis nu este, în momentul de faţă suntem în negocieri şi toate aceste chestiuni se derulează din cauza faptului că, atunci când am discutat despre alegerile prezidenţiale, s-a avut în vedere candidat comun şi listă comună”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Divergențele continuă

Nicolae Ciucă exclude scenariul unui tandem președinte-premier

În tabără social-democraților, la finalul săptămânii trecute premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului de Interne Cătălin Predoiu să pună la punct proiectul de hotărâre care prevede organizarea primului scrutin prezidențial pe 15 sau 29 septembrie.

„În urma deciziilor din coaliția de guvernare, îi solicit domnului vicepremier și ministru al afacerilor interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidențiale”, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de vineri. Rămâne de văzut dacă partidele de guvernământ vor găsi consensul asupra calendarului electoral în ședința de vineri.

blank