Promo

Dispunem de doua clinici in Bucuresti si de doua in Constanta pentru probleme ortopedice

Bio Ortoclinic este o clinică de ortopedie și fizioterapie extrem de apreciată. Pentru toate problemele ortopedice ce necesită tratament sau intervenții noninvazive, pacienții găsesc aici sprijinul necesar și cei mai buni profesioniști în domeniu. Aparatura modernă reprezintă un atu și, de aceea, din ce în ce mai multe persoane aleg să vină la această clinică. De asemenea, Bio Ortoclinic are un anunț mare de făcut, adică Dispunem de doua clinici in Bucuresti si de doua in Constanta.

Asta înseamnă că acoperă o arie mai mare și că pot primi un număr mai mare de pacienți. Desigur, vă puteți întreba ce fel de afecțiuni se pot trata la Bio Ortoclinic și ce proceduri sunt oferite pacienților. Să vedem câteva dintre ele:

 

RMN

Doar în Constanța, pacienții pot beneficia de RMN. Ce este RMN-ul? RMN sau rezonanța magnetică este o metodă radiologică care se bazează pe fizică câmpurilor magnetice și ne permite să vedem interiorul corpului nostru fără a efectua intervenții chirurgicale sau a administra radiații ionizante (raze X), ca în CT.

RMN-ul este o investigație sigură și complet inofensivă pentru corpul uman. Absența radiațiilor ionizante îl face deosebit de potrivit și pentru repetarea examenelor pe o perioada scurtă de timp.

În timpul rezonanței magnetice, pacientul se găsește în interiorul unui câmp magnetic foarte puternic (chiar de 10.000-15.000 de ori mai mare decât câmpul magnetic al pământului), astfel încât atomii care alcătuiesc corpul nostru (mai exact protonii) capătă energie și se orientează în funcție de cursul câmpului magnetic însuși.

Când acesta din urmă este dezactivat, atomii revin la orientarea lor naturală, eliberând energia acumulată și emițând un semnal. Datorită sistemelor sofisticate este posibil să interceptăm acest semnal și să-l transformăm în imagini de rezonanță magnetică.

 

La ce servește examenul RMN?

Rezonanța magnetică, creată inițial pentru a studia sistemul nervos central (creierul și măduva spinării), este folosită pentru a examina toate părțile corpului: torace, abdomen, articulații, sisteme scheletice și articulare, mușchi.

Este utilizat pentru studiul bolilor inflamatorii, infecțioase, tumorale, dar și pentru probleme minore legate de patologia traumatică sau degenerativă, precum leziunea meniscului de la genunchi.

Deseori rezonanța magnetică este o metodă complementară scanării CT, care menține un rol primordial în abordarea diferitelor patologii, apoi aprofundată cu utilizarea rezonanței. Alteori, constituie o metodă alternativă la CT sau la alegere. După cum vedem, RMN-ul este extraordinar de util în problemele terapeutice.

 

Ozonoterapia

Ozonoterapia este o terapie cu ozon și oxigen (ozon medical) care produce o serie de beneficii capabile să contracareze o gama largă de patologii (hernie de disc, acnee, flebita, fibromialgie, infecții, hemoroizi, artroze, celulita, ulcere, arsuri, osteoporoză etc.). Acest tratament, de fapt, permite, datorită proprietăților ozonului în asociere cu cele ale oxigenului, să îmbunătățească semnificativ sistemele de apărare ale organismului împotriva acțiunii radicalilor liberi, care sunt în principal responsabili de îmbătrânirea celulară și de „oxidarea țesuturilor”.

Amestecul de ozon medical, de fapt, favorizează circulația plasmei în toate țesuturile și eliberarea consecutivă de oxigen. Această împrejurare permite obținerea unei întregi serii de beneficii: de la efectul analgezic la cel antiinflamator, de la efectul bactericid la cel imunomodulator (adică capacitatea de a întări răspunsul imun al organismului).

Ozonul este un gaz prezent în mod natural în corpul uman (este produs de globulele albe numite neutrofile) care îndeplinește delicată sarcină de a contracara acțiunea bacteriilor și ciupercilor și, în general, a anomaliilor tuturor elementelor prezente în corp. De fapt, datorită proprietăților sale antioxidante, este capabil să neutralizeze inflamațiile și infecțiile.

 

Masaj terapeutic

Masajul terapeutic pentru ameliorarea durerii sau terapia prin masaj, este un termen generic pentru a indica orice tip de masaj terapeutic și/sau preventiv și este considerată cea mai veche formă de kinetoterapie folosită de-a lungul timpului, pentru a calmă durerea și dizolva contracturile, înlăturând oboseala.

Kinetoterapeutul, contrar imaginației colective, nu este maseur, ci folosește terapia prin masaj în scop terapeutic. De fapt, masajul este doar unul dintre instrumentele care pot fi utilizate pentru tratarea și gestionarea diferitelor rezultate ale patologiilor ortopedice și non-ortopedice, cum ar fi durerile de spate și limfedemul.

Masajul, ca în orice tehnică și practică medicală, nu este întotdeauna indicat în anumite afecțiuni clinice, în timp ce există altele în care este absolut interzis.

Întrucât sănătatea pacientului trebuie să fie întotdeauna în centrul tuturor lucrurilor, este esențial să contactați kinetoterapeuți calificați, capabili să înțeleagă cum să se comporte cel mai bine pentru protecția maximă a sănătății. Bio Ortoclinic vă poate oferi cei mai buni specialiști.

Terapia prin masaj nu este sinonimă cu terapia manuală și de foarte multe ori cădem în eroare pentru că există diferențe substanțiale.

Terapia prin masaj este o specializare a kinetoterapiei, este ghidată de raționamentul clinic bazat pe dovezile clinice și științifice disponibile în literatura de specialitate, de cadrul bio-psiho-social al pacientului și vizează tratamentul durerii și limitărilor articulare.

Terapia prin masaj folosește multe tehnici pentru atingerea scopului terapeutic. Trebuie subliniat faptul că masajul reprezintă doar unul dintre aspectele tratamentului care însoțește terapia miofascială, reabilitarea funcțională, kinetoterapia sau utilizarea aparatelor electro-medicale de înaltă tehnologie precum tecarterapia sau terapia ondulatorie.

Terapia prin masaj în domeniul sănătății este considerată așadar o terapie medicală reală, eficientă, în caz de traume, dureri musculare, stres psiho-fizic, așa cum s-a menționat deja în asociere cu alte tehnici și tehnologii. Este important să vă bazați întotdeauna pe fizioterapeuții cei mai buni, precum cei de la Bio Ortoclinic, pentru a efectua tratamente de masaj.

 

Acestea sunt câteva tipuri de tratamente practicate la Bio Ortoclinic. Pe lângă acestea, mai putem aminti și decompresie vertebrală, mobilizare, terapia shockwave, sistemul David, kinetoterapia. Mai nou, la Bio Ortoclinic, se poate face și reabilitare Post Covid.