Abordarea vestimentară curajoasă pe care Kolinda Kitarovic, preşedinta Croaţiei, a avut-o în tribune la meciunile conaţionalilor săi i-a adus fani de la o zi la alta, iar spectacolul din actul final a făcut să crească în ochii simpatizanţilor, mai mult deât orice strategie de imagine bine pusă la punct. Şi designerii vestimentari au avut un cuvânt de spus după ce şefa de stat a Croaţiei a transformat un tricou în culorie naţionalei într-o ţinută fabuloasă.

Toată lumea a remarcat-o pe Kolinda Kitarovic (50 de ani) la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia care tocmai s-a încheiat. Preşedinta Croaţiei nici nu era greu de ratat. Blondă, cu o coafură lejeră, cu bucle, mereu cu zâmbetul pe buze şi îmbrăcată ca un adevărat suporter al Croaţiei, Kolinda Kitarovic a început să fie repede plăcută şi să se ştie despre ea şi în lumea microbiştilor de peste tot în lume.

Stilul vestimentar mai puţin formal a fost o decizie bine cântărită care a făcut-o imediat remarcată în tribune. Tricoul în culorile naţionalei la care a asortat o pereche de pantaloni albi a ajutat-o să iasă din mulţime din punct de vedere vizual. Ştiliştii au analizat stilul vestimentar al Kolindei şi au dat verdictul. Preşedinta Croaţiei are o frumuseţe naturală şi este dezinvoltă în atitudine, ceea ce o ajută mult la imaginea generală. Coafura şi machiajul sunt foarte potrivite pentru funcţia pe care o are şi se potrivesc fizionomiei. Ca stil vestimentar mi se pare corect, dar un pic old fashion. În plus, nu îşi pune mereu în valoare silueta. Am preferat-o în pantaloni şi tricoul în culorile naţionale ale Croaţiei”, a explicat Catinca Zilahy, designer vestimentar, care a înclinat balanţa în favoarea ţinutei sport, mai degrabă decât a costumelor elegante şi a rochiilor pe care preşedinta Croaţiei le poartă în mod normal la întâlnirile oficiale.