Actualitate, Ultima Ora

Deputat PSD, condamnat la închisoare pentru conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a rămas fără şef, însă efectele activităţii din ultimii ani se fac simţite în continuare. Unul dintre parlamentarii care au intrat în atenţia procurorilor în urma unei sesizări făcute de ANI, Anghel Stanciu, a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizia poate fi însă contestată tot la ÎCCJ.

iccj

Deputatul a fost obligat la plata a 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, şi 50 de lei, onorariul parţial pentru apărătorul din oficiu.

Anghel Stanciu este şi preşedintele Senatului Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iaşi. În noiembrie 2013, deputatul PSD de Iaşi Anghel Stanciu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că şi-a angajat fiul şi nora la biroul său parlamentar din Iaşi, aceştia obţinând astfel venituri de peste 65.000 de lei.

În decembrie 2011, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de Agenţia Naţională de Integritate să facă cercetări în cazul deputatului Anghel Stanciu, după ce a constatat că acesta şi-a angajat fiul şi nora la biroul său parlamentar din Iaşi.