Actualitate

Decizie definitivă a ICCJ. Anamaria Nedelcu nu va mai fi extrădată

 2 Vizualizari totale,  2 Vizualizari azi

Contestaţiei împotriva sentinţei de extrădare a Anamariei Nedelcu s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis ca Anamaria Nedelcu să nu fie extrădată şi au respins cererea formulată de autoritățile judiciare canadiene de extrădare a româncei, acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România. Decizia magistraţilor este definitivă.

Anamariei Nedelcu este acuzată de autorităţile canadiene de răpire internaţională, iar Curtea de Apel a decis să o extrădeze luna trecută. Acum, la ICCJ s-a făcut dreptate şi românca nu va mai fi extrădată.

Anamaria Nedelcu a locuit în Canada până în 2014 când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deși pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. După plecare, tatăl copilului a făcut plângere penală iar acum femeia este urmărită penal pentru răpire și încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare.

Femeia spune că a fugit de frica bărbatului pe care îl acuză că a bătut-o şi pe ea, dar şi pe băiatul de doar 6 ani şi jumătate, pe care îl au împreună. Abuzurile tatălui asupra copilului au făcut-o pe femeie să fugă în 2014 de lângă Maximo Sierra Munoz, iubitul de origine dominicană pe care l-a cunoscut în 2007. Deşi la început părea că trăieşte o iubire de poveste, românca mărturiseşte că după câteva luni viaţa ei s-a transformat într-un coşmar.

blank