Pentru cei care deţin o curte, este timpul să se gândească nu numai la paturile de flori, ci și la amenajarea bucătăriei lor de vară!

Când se vorbeşte despre o bucătărie, fie că este vorba de o bucătărie interioară sau de vară, adică în aer liber, există o regulă de bază în design care trebuie respectată, dacă se doreşte ca bucătăria să fie nu numai frumoasă, ci și practică. Această regulă se bazează pe așa-numitul „triunghi de bucătărie”, care include frigiderul, blatul de lucru și chiuveta. Toate aceste elemente ar trebui să fie aproape unul de celălalt și accesul la fiecare ar trebui să fie fără obstacole. Prin urmare, fiecare bucătărie de vară ar trebui proiectată în jurul acestui „triunghi”, chiar dacă nu există întreaga gamă de aparate.

 

Care sunt avantajele amenajării unei bucătarii de vară?

Motivele sunt multe și fiecare este suficient. Cu toate acestea, clasamentul aduce în prim plan aceste trei motive:

 

Spațiu pentru distracție

Bucătăria în aer liber devine locul perfect pentru întâmpinarea oaspeților, adunări informale și petreceri până în zori, de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei. În timp ce fripturile delicioase se prepară pe grătar, oaspeții îşi vor ține companie cu un pahar de bere rece în mână și chiar pot ajuta la prepararea mesei. Va fi o atmosferă intimă, ferită de ochii curioşilor, datorită modelului de gard jaluzea care va oferi intimitate curţii şi în acelaşi timp vizibilitate spre exterior.

 

Dacă se doreşte folosirea bucătăriei de vară pentru o perioadă mai lungă de timp, se pot lua în considerare aparatele de încălzit în aer liber sau se pot adăuga câteva pături pufoase pe canapele. Deci, pe lângă faptul că atmosfera va fi mai caldă, va fi şi mult mai confortabila.

 

Economii la facturile de energie electrică și gaz

Poate părea neconvingător, dar este un fapt. Gătitul în aer liber și grătarul vor ajuta la menținerea costurilor, reducând consumul utilităților, mai ales vara. De asemenea, dacă se petrece mai mult timp afară, aparatul de aer condiționat funcționează mai puțin. În plus, se reduce căldura din casă, care este generată când se găteşte în casă, mai ales vara. Prăjirea și coacerea adaugă câteva grade în plus la temperatură casei. De asemenea, vor fi reduse notele de plată din întâlnirile cu prietenii. Nu mai este nevoie de terasa restaurantului, deoarece exista una şi acasă.

 

Extinderea spațiului de locuit al casei

Cu o nouă bucătărie de vară se adăugă mai mult spațiu funcțional casei. Un avantaj care nu trebuie neglijat în principiu, având în vedere ultimă perioadă a pandemiei, în care aproape totul s-a petrecut acasă ( serviciu, studiu și odihnă), aşadar, se poate declara un avantaj de top.

 

Mai mult, construcția unei bucătării de vară nu este neapărat asociată cu investiții mari. Dacă există deja o terasă acoperită în aer liber, este minunat, deoarece tot ce mai trebuie făcut este adăugarea mobilierului confortabil și a aparatelor de grădină.