Promo

De ce să nu te ferești de apartamentele situate la parter

Atunci când ești în căutarea unui apartament în care dorești să locuiești, fie în chirie, fie să-l achiziționezi, primul lucru pe care trebuie să îl faci, și care te ajută să găsești ceea ce îți dorești, este o listă cu apartamente de vânzare

Aceasta trebuie să cuprindă toate aspectele pe care ți le dorești de la un apartament: cât de mare să fie, câte camere să aibă, să fie open space sau nu, să fie într-un anumit cartier, la un anumit etaj, să nu depășească un anumit buget și așa mai departe. 

Cele mai multe persoane își doresc apartamente situate la etaje superioare pentru a se bucura de priveliștea pe care le-o oferă orașul. În special dacă locuiesc într-un oraș din zona de deal și podiș sau munte, dar nu numai. Foarte puțini sunt aceia care se gândesc să locuiască într-un apartament la parter. Cu toate acestea, apartamentele situate la parter oferă beneficii. Mai jos vom prezenta o listă a acestora pentru a demonstra faptul că un apartament la parter merită luat în considerare la fel de mult ca unul la un etaj superior. 

În primul rând, atunci când vine vorba de mutat sau de schimbarea mobilei în locuință, un apartament la parter facilitează întregul proces. Imaginează-ți cum este să urci canapeaua sau piesa nouă, mare și grea de mobilier până la etajul 6, fără lift deoarece nu va încăpea acolo. Locuind la parter, această problemă nu va mai exista. Și, în plus, nu va fi necesar să ceri ajutorul cuiva pe care, mai apoi, va trebui să îl și plătești pentru a face asta. 

În al doilea rând, un apartament la parter presupune lipsa scărilor. După zile dificile și o agendă încărcată la serviciu, după multe cumpărături, după ore petrecute în sălile de antrenament organismul este suficient de obosit încât să nu își mai dorească să depună efortul de a urca scările până la etaj. Astfel că, pentru o locuință la parter, singurele scări pe care este posibil să le urci vor fi cele de la intrarea în bloc. 

În al treilea rând, dacă îți dorești să faci o achiziție pe termen lung, apartamentul la parter este alegerea ideală. Cu cât trece timpul, cu atât ajungem să avem o vârsta tot mai înaintată. Dacă la 25 de ani este ușor să urcăm câteva etaje, la 45 devine mai puțin confortabil, însă peste 60-70 de ani acest lucru este cu adevărat greu. 

În al patrulea rând, din cauza faptului că apartamentele la parter nu sunt la mare căutare, prețul acestora este mai mic decât un apartament situat la un etaj superior, intermediar. Astfel că se poate dovedi o investiție mai profitabilă achiziționarea unui astfel de apartament. Diferența de preț o poți economisi, iar pe viitor o poți investi în renovare și astfel ieși, cu siguranță, mult mai câștigat. 

În al cincilea rând, din același motiv al lipsei de interes pentru astfel de apartamente, acestea sunt mult mai numeroase în piața imobiliarelor. Prin urmare, posibilitatea de a găsi un apartament crește odată cu acceptarea beneficiilor care există în cazul acestora. Cu siguranță va fi mult mai ușor să găsești apartamentul potrivit nevoilor tale dacă vei căuta unul care să fie la parter, decât dacă vei căuta unul la etaje superioare. 

În ultimul rând, vecinii nu vor mai reprezenta o problemă atât de mare. Poți face oricât de multă gălăgie mergând pe tocuri sau lăsând copiii să sară, să se joce cu mingea, să alerge, poți muta mobila etc., deoarece nu vei avea vecini dedesubt pe care să îi deranjeze acest lucru.  

 

După cum se poate observa, un apartament la parter nu ar trebui să reprezinte un inconvenient sau un dezavantaj atunci când cercetezi piața imobiliară în căutarea locuinței de vis. Beneficiile cu care vine locuirea la parter nu pot fi contestate și sunt suficient de plauzibile încât să fie luate în considerare. Locuitul la parter nu mai sună la fel de „rău” acum, nu-i așa? 

 

blank