Antreprenoriatul presupune talent, muncă și multă inspirație. A fi un antreprenor de succes implică să ai o firmă care să reflecte ideile și cunoștințele tale și care să genereze, în cele din urmă, profit. Însă nu este suficient să desfășori activitatea pe care o alegi și să ai succes. Orice afacere trebuie să se supună și unor rigori impuse prin lege, iar contabilitatea merge mână în mână cu business-ul. Pentru a te putea bucura de liniște și siguranță financiară în afacerea ta, este necesar să apelezi la servicii de contabilitate financiară de calitate.

Bazele contabilității există în societate încă din urmă cu sute bune de ani. Prin contabilitate, se monitorizează activitatea financiară a unei companii și se justifică toate tranzacțiile întreprinse de către aceasta. Serviciile clasice de contabilitate presupun munca manuală cu elemente precum registrul-jurnal, registrul cartea mare sau registrul inventar.

Odată cu evoluția tehnologiei, și activitatea contabililor a intrat într-o nouă eră, iar acum antreprenorii au posibilitatea să apeleze la servicii de contabilitate financiară digitalizate. Acestea sunt utilizat și de marile companii globale, precum Netflix sau Google. Nu trebuie să te sperie aceste nume, pentru că ele nu au rolul de a sugera că prețurile unor astfel de servicii sunt ridicate. Din contră, poți beneficia de servicii de contabilitate financiară digitalizată la prețuri foarte bune.

 

De ce servicii de contabilitate financiară digitalizate

Serviciile obișnuite de contabilitate financiară implică interacțiunea cu un contabil, punerea la dispoziția acestuia în format fizic a diferitelor documente și alte acțiuni ce necesită deplasări și hârtii. În schimb, serviciile moderne de contabilitate financiară se realizează exclusiv online, nu implică drumuri și nici întâlniri cu experții. Totul se desfășoară în mediul virtual și vine chiar cu avantaje suplimentare pe lângă serviciile obișnuite.

Apelând la serviciile unei companii ce oferă contabilitate financiară digitalizată, poți beneficia de avantaje precum întocmirea jurnalului TVA, dar și de întocminrea registrelor contabile și a bilanțelor obligatorii. De asemenea, sunt oferite servicii de realizare și depunere a declarațiilor pentru taxe și impozite ale  firmei, precum și înregistrarea documentelor de salarizare către ITM.

O companie prolifică în această arie de servicii este Keez, care pune la dispoziție rapoarte de management, rapoarte contabile, servicii de facturare online, dar și de consultanță. Prin intermediul rapoartelor de management, te poți bucura de informații legate de veniturile, cheltuielile și profitul companiei tale. Ceea ce se remarcă la acest tip de servicii este faptul că apelează la un limbaj antreprenorial. Adică nu face trimitere doar la termeni contabili, greu de înțeles și de cuantificat pentru un antreprenor fără expertiză în domeniu. Altfel spus, pe lângă servicii de contabilitate clasică, ce vor implica inclusiv crearea unei arhive electronice cu documentele contabile ale firmei, poți primi și un feedback cu privire la activitatea firmei tale.

Chiar dacă apelează la tehnici și metode de lucru moderne, serviciile de contabilitate financiară digitalizată sunt profund conectate la experții avizați din domeniu. În cazul Keez, compania colaborează cu 20 de experți contabili CECCAR, care au rolul de a păstra legătura cu ITM și Revisal, dar și de a întocmi rapoarte contabile și declarații complete.

Așadar, serviciile de contabilitate financiară digitalizată sunt recomandate pentru orice companie, deoarece simplifică procesul de gestiune contabilă și oferă și avantaje suplimentare. Totul se desfășoară online și implică nu doar o gestiune a situației contabile, ci și feedback în limbaj antreprenorial despre activitatea firmelor.