Alimentatia noastra nu e intotdeauna cea mai sanatoasa sau echilibrata. Daca acesta este un subiect care te preocupa si ti se pare un obiectiv greu de realizat, nu  este chiar asa. Tot ce trebuie sa faci este sa incepi cu mici decizii sanatoase zilnic. Schimbarile majore nu sunt recomandate in niciun caz, deoarece provoaca prea mult stres si nu sunt sustenabile pe termen lung. Una din aceste decizii poate fi alegerea de preparate culinare care utilizeaza ingrediente simple, naturale si cat mai putine.

Gustoasele icre de peste reprezinta un astfel de preparat creat din doar patru ingrediente (icre, apa minerala, lamaie si ulei de floarea soarelui). Companiile care pun pret pe calitate, prospetime si natural sunt foarte importante pentru noi toti.

Beneficiile consumului de peste

Un aspect important pentru echilibrul fizic si spiritual este, pe langa atentia la alimente, concentrarea pe valorile etice ale companiilor de la care te aprovizionezi. Companiile responsabile actioneaza cu respect fata de natura, urmand cu strictete normele pentru pescuitul sezonier avand in vedere perturbarea minima a habitatului natural al pestilor.

O alimentatie sanatoasa presupune si o informare corecta. De aceea, vom detalia mai jos beneficiile consumului de peste. Pestele trebuie consumat de maxim 2 ori pe saptamana, in principal din cauza continutului ridicat de grasimi.

  • Sporeste sanatatea creierului. Unele studii arata ca persoanele care consuma peste in mod regulat, inregistreaza mai putine probleme in ceea ce priveste declinul functiilor cognitive, ajutand la imbunatatirea memoriei;
  • Contribuie la sanatatea sistemului osos. Vitamina D este raspunzatoare de sanatatea oaselor tale, iar aceasta se gaseste din plin in preparatele din peste. Aportul de calciu din peste contribuie, de asemenea, la sanatatea sistemului osos;
  • Accelereaza arderea grasimilor. Pestele contine o doza optima de iod care contribuie la o buna functionare a glandei tiroide, care implicit inseamna arderea mai usoara a grasimilor si functionarea corecta a metabolismului;
  • Contribuie la prevenirea cancerului datorita continutului ridicat de Omega-3;
  • Previne inflamatiile din organism. Pestele contribuie la sanatatea articulatiilor, deci este foarte bun in cazul in care suferi de boli precum artrita;
  • Amelioreaza simptomele depresive si stresul. Vitaminele D si B12 ajuta la functionarea optima a sistemului nervos, iar un deficit al acestora poate provoca aparitia de stari depresive sau stres. Pestele le poate usura datorita continului bogat de aceste vitamine.

Redescopera traditiile stravechi in timpuri moderne

Atat pestele cat si icrele de peste au aceleasi beneficii asupra organismului, iar preparatul din urma este o varianta simpla si delicioasa pentru un aperitiv sau o gustare. Deltaica.ro ofera salata de icre de stiuca si icre de crap preparate dupa traditiile stravechi deltaice, fara aditivi, coloranti sau alte substante daunatoare menite sa ofere un aspect mai deosebit si un termen de valabilitate  mai lung.

Deltaica Seafood este o companie din Tulcea, cu peste 100 de ani de traditie in procesare si comercializarea de peste si produse din peste. Aceasta este o companie de  familie care pune accent, in mod special, pe traditie, calitate si simplitate. Astfel, compania nu utilizeaza niciun fel de aditivi precum colorantii sau conservantii, asigurandu-se ca orice client se poate bucura in siguranta de beneficiile consumului de preparate cu specific pescaresc.

Deltaica proceseaza anual 350 de tone de peste, materializate in 16 produse congelate, marinate, afumate si salata de icre.