Politic, Stiri

Daniel Funeriu a spus “Pa” PDL

Funeriu: Prin prezenta va solicit sa inregistrati demisia mea

Daniel FuneriuDaniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei, si-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal, marti seara. El a facut acest lucru printr-o scrisoare adresata presedintelui democrat-liberalilor, Vasile Blaga. Funeriu a postat scrisoarea pe Facebook, declarand: „Nu ii incurajez pe cei care impartasesc directia actuala a PDL sa imi urmeze exemplul”. Iata continutul scrisorii:

 

„Stimate domnule Presedinte al PDL,

domnule Vasile Blaga,

Prin prezenta va solicit sa inregistrati demisia mea din calitatea de membru al PDL. Am inteles ca este in discutie o propunere de excludere a mea din partid, propunere care nu a fost respinsa public de conducere.

Prefer sa nu-i pun pe colegii din PDL in situatia unui conflict de loialitate: sa ridice mana impotriva vointei conducerii partidului sau sa ridice mana impotriva unui coleg caruia nu au ce-i reprosa.

Neavand vocatia privitului in urma cu manie voi incerca sa pastrez in memorie amintirea luptelor duse impreuna cu colegii din PDL, inclusiv Dumneavostra, precum si solidaritatea care ne-a caracterizat in trecut.

Toate cele bune, cu respect,

Daniel P.Funeriu”,

Totodata, consilierul prezidential a tinut sa precizeze intr-o alta postare ca ar fi facut mult mai multe lucruri daca ar fi fost sprijinit de PDL. „S-a spus ca PDL nu m-a sustinut in reformarea invatamantului. Acest lucru nu este adevarat. Fara PDL nu faceam nimic. Dar tot adevarat este ca daca as fi avut un sprijin puternic din partea PDL as fi facut mult mai mult”, a mai spus Funeriu.

blank