Curs valutar BNR
Actualitate

Curs valutar BNR pentru 23 iunie 2022. Care sunt cotațiile de astăzi ale principalelor valute?

Ziua de 22 iunie a adus o nouă cotație negativă penrtu euro, pierzând în fața leului 0.0006 unități. Singurele două monede care au fost pe plus, au fost dolarul american și rubla rusească, cu 0.0248 , respectiv 0.0031 unități. Tot ieri, acțiunile europene și-au revenit de la cel mai scăzut nivel la mai mult de un an după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că banca centrală americană este „puternic angajată” să reducă inflația. Astăzi vom avea un nou curs valutar BNR pentru 23 iunie 2022, și vom vedea ce se întâmplă cu moneda europeană.

Acțiunile europene și-au revenit la tranzacționarea de miercuri

Wall Street a șters pierderile pentru a deveni pozitiv după remarcile făcute în cadrul unei audieri în fața Comisiei bancare a Senatului SUA, în timp ce indicele pan-european STOXX 600 a închis în scădere cu 0,7%, după ce scăzuse cu 1,8%, ajungând la cel mai scăzut nivel din ianuarie 2021. Analiștii au declarat că piețele și-au mai revenit după mai bine de un an, dar riscul inflaționist încă există.

„Asistăm la o reacție asemănătoare cu ceva de genul că un medicament care are un gust neplăcut este, în mod normal, cel care te face să te simți cel mai repede mai bine. Inflația galopantă este la fel de dăunătoare pentru evaluările acțiunilor ca o posibilă recesiune.

Povestea de creștere negativă pe care o implică comentariile lui Powell este temperată de un sentiment de ușurare că autoritățile iau în serios amenințarea inflației.”, a declarat Stuart Cole, senior macro strategist la Equiti Capital.

Cursul zilei de 23 iunie 2022

Astăzi avem un nou Curs valutar BNR, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu moneda europeană și rubla rusească în contextul actualei situații economico-geo-politice.

Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.

Curs valutar BNR pentru 23 iunie 2022
Curs valutar BNR pentru 23 iunie 2022: Euro
1 euro = Lei ( Lei)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație negativă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 23 iunie 2022: Dolar
1 dolar = Lei (Lei)

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație pozitivă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 23 iunie 2022
Curs valutar BNR pentru 23 iunie 2022: Lira sterlină
1 liră = Lei (Lei)

O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația negativă de Lei.

Rubla urcă la 52,3 pentru un dolar

Banca centrală din Rusia anunță că rubla a ajuns miercuri la 52,3 pentru un dolar, o creștere de aproximativ 1,3% față de ziua precedentă și cel mai puternic nivel din mai 2015.

De fapt, rubla a devenit atât de puternică încât banca centrală a Rusiei ia măsuri active pentru a încerca să o slăbească, temându-se că acest lucru le va face exporturile mai puțin competitive.

Acest lucru este foarte departe de prăbușirea sa la 139 pentru un dolar la începutul lunii martie, când SUA și Uniunea Europeană au început să aplice sancțiuni fără precedent împotriva Moscovei ca răspuns la invazia acesteia în Ucraina.

Creșterea uluitoare a rublei în lunile următoare a dat combustibil Kremlinului ca dovadă că sancțiunile occidentale nu funcționează.

Rusia înregistrează venituri record din petrol și gaze naturale

Motivele sunt, ca să le spunem simplu: prețurile extrem de ridicate ale energiei, controalele de capital și sancțiunile în sine. Rusia este cel mai mare exportator de gaz din lume și al doilea exportator de petrol.

Principalul său client? Uniunea Europeană, care a cumpărat energie rusească în valoare de miliarde de dolari pe săptămână, încercând în același timp să o pedepsească prin sancțiuni.

Acest lucru a pus UE într-o situație delicată, a trimis acum exponențial mai mulți bani Rusiei în achiziții de petrol, gaze și cărbune decât a trimis Ucrainei sub formă de ajutoare, ceea ce a contribuit la umplerea cutiei de război a Kremlinului.

Și, cu prețurile la țițeiul Brent cu 60% mai mari decât anul trecut în această perioadă, chiar dacă multe țări occidentale și-au redus achizițiile de petrol rusesc, Moscova încă înregistrează un profit record.

Curs valutar BNR pentru 23 iunie 2022: Rubla rusească
1 rublă = Lei (Lei)

O rublă are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația pozitivă de Lei.

Curs valutar BNR Indicele ROBOR stabilit de BNR pe 23 iunie 2022
Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a crescut față de ziua anterioară, după cum urmează:

Indicele ROBOR la o lună: 5.67
Indicele ROBOR la trei luni: 6.18
Indicele ROBOR la șase luni: 6.31
Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 6.50