Rinoplastia sau remodelarea nasului este una dintre cele mai dificile operații cosmetice. De aceea, o tehnică chirurgicală deficitară poate duce la deformări permanente ale nasului, așa că alegeți cu atenție doctorul chirurg.

Niciun rezultat al operației de rinoplastie nu este niciodată absolut perfect, însă munca unui chirurg cu experiență specializat în rinoplastie se va apropia de perfecțiune. Fără experiență, abilități artistice și expertiză tehnică, rezultatul cosmetic bun dorit este foarte greu de obținut.

Rinoplastia de ultimă generație poate transforma, uneori chiar dramatic, un nas deformat, însă arhitectura de bază se va schimba foarte puțin. Fii realist(ă) atunci când iei decizia de a face operația.

Deși s-ar putea să-ți dorești un anumit stil, un nas care arată grozav pe fața cuiva poate arăta ciudat alături de trăsăturile tale. Nu există un stil de nas care să se potrivească tuturor. Totuși, este bine să arăți doctorului o poză cu rezultatul pe care vrei să îl obții și să discuți deschis cu el ce schimbări specifice te interesează.

Toate rezultatele bune din domeniul rinoplastiei au cel puțin un lucru în comun – aspectul natural. Nasul cel mai atractiv este unul care este în armonie cu celelalte trăsături ale feței tale. Nasul ar trebui să îți complimenteze imaginea, nu să iasă în evidență.

Abilitățile chirurgicale singure nu garantează un rezultat bun. Reacțiile pozitive ale  țesutului cât și vindecarea sunt, de asemenea, necesare pentru o operație de rinoplastie de succes. Moștenirea genetică nefavorabilă poate distruge chiar și cea mai iscusită intervenție chirurgicală, mai ales atunci când este combinată cu un cartilaj slăbit și piele inelastică.

Când toți ceilalți factori sunt egali, vârsta individului, claritatea tenului, fermitatea cartilajului nazal, viteza de vindecare a leziunilor pielii și o sănătate generală bună vor determina cel mai bun prognostic pentru un rezultat favorabil al rinoplastiei.

Un schelet nazal puternic și bine proporționat este cheia frumuseții și funcționării durabile. Remodelarea nasului prin îndepărtarea unor cantități mari de cartilaj din vârf slăbește suportul scheletului, producând adesea deformare inestetică. În schimb, suportul scheletului trebuie păstrat sau îmbunătățit prin remodelarea, repoziționarea sau întărirea cartilajului vârfului, fără a-l îndepărta.

În cele mai multe cazuri, umflarea datorată operației chirurgicale va deforma nasul timp de câteva luni după operație. Chiar și rezultatele bune pot părea dezamăgitoare la început, mai ales dacă aveți piele sebacee groasă sau acnee semnificativă. Răbdarea este o virtute ce merită exersată în această situație!

 

Dacă insiști să ai nasul perfect, obsesia ta poate duce la dezamăgire și supărare. Apropierea de perfecțiunea promovată de media este dificil de obținut în rinoplastie, așa că gândește-te de două ori înainte de a pune în pericol nasul tău aproape perfect acum prin operație de revizuire – s-ar putea să ajungi să cheltui o avere doar pentru a obține vechiul nas.

Uneori, chirurgia de revizuire este adecvată pentru a remedia o imperfecțiune minoră, însă riscul unei rinoplastii complexe este justificat doar de repararea unui neajuns major sau a unui nas prin care se respiră greu. Rinoplastia de revizuire este considerabil mai complicată, mult mai costisitoare și de multe ori mai puțin eficientă decât o primă operație de rinoplastie – deci făceți-vă timp pentru a analiza opțiunile și a lua o decizie calculată.

Rinoplastia modernă este acum mai previzibilă, mai exactă și mai eficientă decât în orice alt moment din istoria sa. Cu o combinație potrivită de îndemânare chirurgicală și țesut favorabil, rinoplastia cosmetică poate produce un nas natural și armonios, care va complimenta fața și va dura toată viața.