Economic

Cum te ajuta rezolvarea chestionarelor auto sa obtii atestatul ARR?

Obtinerea uneia dintre categoriile de atestate auto este una dintre cele mai mari provocari pentru soferii profesionisti. Atestatul, eliberat de Asociatia Rutiera Romana, se obtine in urma sustinerii unui examen de cateva ori mai dificil decat cel pentru categoriile de permis. In aceste conditii, candidatii trebuie sa isi puna la punct si sa respecte o strategie de studiu pe masura.

Cum se desfasoara un examen ARR?

Examenele pentru atestate auto sunt organizate exclusiv de agentiile ARR, aceasta fiind singura autoritate din tara in masura sa elibereze astfel de documente. Pentru a putea sustine examenul, candidatii trebuie mai intai sa demonstreze ca respecta criteriile de eligibilitate pentru astfel de ocupatii de maxima raspundere depunand un dosar complet (cu documentele necesare pentru fiecare categorie de atestat) la agentia regionala ARR de care apartin.

atestate auto arr

Examenul ARR difera nu doar ca grad de dificultate, ci si ca desfasurare de un examen obisnuit pentru categorie de permis. Acest tip de examen teoretic are mai multe parti care includ dar nu se limiteaza la partea cu variante de raspuns cu care soferii sunt deja obisnuiti.

Un examen de acest tip se desfasoara in 2 faze:

  • A) chestionarele cu variante multiple de raspuns;
  • B) studii de caz.

Punctajul pentru fiecare dintre aceste faze trebuie sa depaseasca minimul necesar pentru promovarea examenului, iar punctajul total pentru cele doua sectiuni trebuie de asemenea sa depaseasca un total minim pentru promovare.

Aceasta varianta de examen pe mai multe sectiuni inseamna ca este nevoie de o strategie serioasa, bine gandita de studiu. Aceasta strategie trebuie sa includa perioada de parcurgere a programei, dar si exercitii de testare si aprofundare precum chestionarele ARR pentru atestatele de soferi.

Chestionarele pentru atestate soferi

Un numar mare dintre soferii care si-au obtinut permisul in ultimii ani au apelat la chestionarele ARR disponibile online. Aceasta metoda de studiu functioneaza foarte bine pentru soferii profesionisti pentru ca promovarea examenului ARR necesita mai multa putere de concentrare si o cunoastere mult mai solida a subiectelor testate in cadrul examenului pentru transport marfa sau transport persoane.

Pe langa chestionare, site-urile de specialitate ofera si exercitii pentru pregatirea celeilalte sectiuni ale examenului: studiile de caz. Pe pagina arr.i-drpciv.ro/chestionare-atestate-soferi se pot face chestionare, dar se pot vedea si studiile de caz de la examen.

Pentru ca aceste metode de studiu sunt disponibile online, ele sunt usor accesibile oriunde si oricand, facand posibile scurte momente de testare a cunostintelor in orice perioada a zilei in care candidatul dispune de timp liber.

blank
blank