Cum se desfășoară îmbălsămarea realizată de o firmă de servicii funerare din sectorul 5?

Procedura de îmbălsămare este un obicei foarte vechi, ce datează în cultură umană de milenii întregi. Scopul acestui proces este de a conferi celui plecat dintre noi un aspect cât mai realist, mai apropiat de cel natural, făcând parte din pregătirea pentru ritualul înmormântării. În București, pentru această procedură va trebui să faceți apel la o firma de  servicii funerare sector 5, care are la îndemână atât specialiștii, cât și cunoștințele necesare realizării unei îmbălsămări.

Există patru factori în jurul cărora gravitează procedura de îmbălsămare, și anume sanitizarea, prezentarea, prezervarea și factorul de restaurare, foarte important în cazuri de accidente sau altele. Desigur, procedura în sine are ca scop final împiedicarea, sau cel puțin încetinirea procesului de descompunere. 

Fiind denumită și tanatopraxie, îmbălsămarea atinge în unele culturi stadiul de artă, motiv pentru care pot fi întâlnite și astăzi mumii conservate în stare foarte bună, rămase de milenii întregi de la egipteni, azteci, chinezi etc. Nu în ultimul rând, îmbălsămarea joacă și un rol de temporizare, pentru a câștiga mai mult timp necesar pregătirii în detaliu a înmormântării de către specialiștii în servicii funerare din sectorul 5.

În prezent, legislația din România prevede ca procedura de îmbălsămare să aibă loc într-un cadru legal, precum laboratoare speciale, care respectă toate normele aflate în vigoare. Mai mult. îmbălsămarea este o cerință generală în cazurile de repatriere decedați, iar multe state din Europa au specificat în legislație că, din perspectiva medico-sanitară, această procedură este obligatorie.

În România, conform legii funerare H.G. 741/2016, Art. 5. procedura de îmbălsămare este obligatorie în următoarele cazuri:

când familia alege să expună decedatul în locuri publice, precum case mortuare, case funerare, capele, cu capacul de la sicriu deschis;

când decedatul este transportat în scopul înhumării într-o altă localitate decât cea în care s-a produs decesul, la o distanță de minimum 30 de kilometri;

când, datorită cauzei medicale a decesului survenit în afara unităților sanitare, se impune îmbălsămarea că măsură de profilaxie și reducere a riscului biologic, conform avizului epidemiologic al Direcției de Sănătate Publică.

De asemenea, se interzice efectuarea procedurii de îmbălsămare în următoarele situații:

anterior desfășurării cercetării judiciare, în cazurile în care, prin lege, se dispune autopsia medico-legală de către organul de urmărire penală sau de către instanța de judecată;

în cazul bolilor infecțioase cu agenți biologici înalt patogeni, conform avizului epidemiologic al Direcției de Sănătate Publică;

în afara spațiilor autorizate pentru efectuarea îmbălsămării și tanatopraxiei conform prezentelor norme.

Astfel, trupul neînsuflețit va fi preluat de către firma de servicii funerare sector 5 și dus la morga proprie, ce dispune de aparatură frigorifică specială, masă de inox și instrumente și cosmetice speciale, conform normelor în vigoare. 

Găzduirea în morga privată se va face pe durata solicitată de familia îndurerată, venind în ajutorul celor cărora fie întâmpină probleme cu acte sau locuri de veci, dar și pentru a aștepta ca cei apropiați să aibă tot timpul necesar pentru a parcurge distanțe lungi, ca să-și ia rămas bun.

După ce s-a încheiat tanatopraxia, se va elibera un certificat de îmbălsămare, care este un document obligatoriu pentru transportul persoanei decedate în sicriu și depunerea trupului în capelă. Această procedură conține și serviciul de cosmetizare a defunctului, compus din: aranjamentul facial, igienizarea și toaletarea corpului, precum și îmbrăcarea defunctului cu hainele puse la dispoziție de către familie.

Așadar, pentru servicii funerare în sector 5 de cea mai bună calitate, apelați cu încredere la  funerarii-bucuresti.ro, unul dintre cei mai apreciați prestatori de pe raza municipiului București și a județului Ilfov. Lăsați greutățile pe mâna specialiștilor în tanatopraxie, care, cu experiență și profesionalism, vor asigura o îmbălsămare care să păstreze neștearsă amintirea celui plecat dintre noi.