Medical

Cum să tratezi spondiloza cervicală

Printre cele mai frecvente afecțiuni ale secolului acesta este spondiloza cervicală, afecțiune ce își poate face debutul pe fondul unei trame, a unor afecțiuni degenerative sau chiar din cauza unei posturi incorecte și afectează în mod direct discurile vertebrale.

Spondiloza cervicală se declanșează în general datorită procesului de îmbătrânire a organismului dar se poate dezvolta și pe baza unor factori genetici, lipsa exercițiului fizic și a sedentarismului sau greutatea în exces.

Așadar, dacă te confrunți cu dureri și rigiditate la nivelul gâtului, contracturi musculare locale care sunt dureroase sau senzații de amorțeli de la nivelul umărului, până la braț, antebraț, palmă și degete este foarte posibil să suferi de spondiloză cervicală. Recomandarea este să te programezi la un specialist pentru a te putea evalua în mod corect și pentru a-ți propune tratamente și proceduri care vor remedia sau elimina definitiv durerile.

Pentru un tratament corect al acestei afecțiuni, programează-te mai întâi pentru un consult amănunțit la centrul LITherapy. Echipa medicală de aici va stabili exact procedurile de care ai nevoie și îți va face și un plan de tratament personalizat, care dacă este respectat așa cum se cuvine, te va ajuta la ameliorarea și chiar la eliminarea durerii pe termen lung. Plecând de la descoperirea cauzelor care au generat spondiloza cervicală, specialiștii îți vor recomanda cele mai bune tehnici și proceduri nechirurgicale.

Tratarea spondilozei cervicale se poate realiza cu succes printr-un set de exerciții din programul de kinetoterapie. Acestea se aplică în funcție de nevoile și asocierile de patologii ale pacientului care beneficiază de tratament. Principalele obiective ale kinetoterapiei sunt amelioararea durerii, întărirea sau întreținerea musculaturii, dar și corectarea posturii și prevenirea reapariției durerilor.

O altă procedură extrem de importantă în tratarea spondilozei cervicale este Yumeiho/ Mobilizarea Osteo-Articulară. Această procedură conține un set complex de manevre, exerciții și procedee menite să restabilească echilibrul funcțional al organismului uman. Astfel sunt ameliorate sau chiar eliminate o gamă variată de tulburări care pot genera atât îmbolnăviri acute cât și suferințe cronice.

Decompresia Vertebrală la Cald cu Infraroșu este o procedură noninvazivă recomandată pentru tratarea spondilozei dar și pentru toate afecțiunile coloanei vertebrale și articulare, inclusiv artroze și artrite. Procedurile includ întinderea mecanică și reașezarea coloanei vertebrale în poziția fiziologică printr-o mișcare de elongație mecanică fină la cald cu infraroșu, ce duce la alinierea și spațierea ușoară a vertebrelor. Aceasta relaxează mușchii și tendoanele din jurul coloanei, eliberând presiunea și deblocând rădăcinile nervoase.

Terapiile propuse mai sus, în completarea cărora mai pot veni și altele, se pot realiza separat sau intercalate în funcție de diagnosticul pus la primul consult. De aceea, pentru a avea cele mai bune rezultate și pentru a elimina cu adevărat durerea, este necesar să fii consultat de o echipă medicală cu experiență vastă cum este cea din centrul LITherapy. Vei fi atent monitorizat și ți se vor face investigații ample și verificări ale istoricului medical, dar și a stilului de viață pe care îl duci.

Pe lângă tratarea spondilozei cervicale, LITherapy pune la dispoziția pacienților săi tehnici și proceduri care ajută la îmbunătățirea stării de sănătate prin rezolvarea și a altor tipuri de afecțiuni:

  • articulare: umeri, coate, încheieturi, șolduri, genunchi, glezne (ante operator – gonartroză, coxartroză, microfisuri ligamentare, de tendon sau de menisc și post operator – intervenții artroscopice, fracturi, luxații, imobilizări îndelungate, periartroze, artroscopii, meniscectomii, calcaneu, astragal, plastii, gonartroză, coxartroză)
  • Reumatism, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, sacroileită
  • Dureri de cap și amețeli și vertij (provenite din afecțiuni ale coloanei cervicale)
  • Recuperare pentru afecțiuni oncologice, autoimune, diabetologice și de nutriție, cardiologice și endocrinologice
blank