Atunci cand ai o idee care s-ar putea dovedi extrem de productiva sau cand, pur si simplu, doresti sa renunti la postura de angajat si sa preiei controlul complet asupra timpului si energiei tale, infiintarea unei firme este un pas esential. Lansarea propriei afaceri este menita sa te transforme in cel care detine controlul si intr-un om capabil sa isi fructifice la maximum potentialul creativ si antreprenorial. Insa procedura de infiintare firma nu este una extrem de simpla si necesita eforturi semnificative pentru a putea fi dusa la bun sfarsit. Faptul ca este necesara interactiunea cu institutiile statului si ca sunt implicate multe documente si drumuri batute poate sa ii impiedice pe multi sa porneasca pe calea antreprenoriatului. Vestea buna este ca tu nu ai niciun motiv sa te sperii de formalitatile pe care le ai de indeplinit pentru a-ti deschide propriul business. Asta deoarece exista companii dispuse sa se ocupe de tot procesul, de la cap la coada, in locul tau, iar costul implicat nu este nicidecum unul foarte mare. Parcurge acest material pentru a afla ce fel de firma ar trebui sa deschizi, ce formalitati sunt implicate, dar si cine te poate ajuta cu simplificarea procesului de infiintare firma!

 

Ce fel de firma sa iti deschizi?

Daca planul tau este acela de a-ti exercita in mod individual competentele in scop oneros, atunci varianta deschiderii unui PFA poate fi cea mai buna solutie. Trebuie sa stii ca atunci cand iti deschizi un PFA (Persoana Fizica Autorizata), este necesar sa iti alegi un cod CAEN, in functie de specificul activitatii pe care o vei desfasura. De asemenea, ca PFA, va trebui sa depui o declaratie unica la ANAF si vei plati un impozit pe venit. Un avantaj al celor care isi deschid PFA este reprezentat de faptul ca procedura nu implica multe documente, iar pe parcursul existentei firmei, contabilitatea poate fi tinuta in regim propriu. Altfel spus, nu va fi necesar sa apelezi la serviciile unui contabil, daca reusesti sa inveti principiile de baza ale documentelor pe care le ai de gestionat. In acelasi timp, accesarea serviciilor de contabilitate va simplifica procesul antreprenorial si-ti va elibera timp pe care-l poti investi in prestarea activitatii de baza.

 

Daca doresti sa ai o afacere in cadrul careia sa ai si angajati sau chiar parteneri, atunci solutia este una dintre multiplele variante de societate comerciala. Poti sa deschizi un S.R.L., S.A. sau S.C.A. Din perspectiva procesului de infiintare firma, aceste forme de organizare nu difera foarte mult. Particularitatile fiecarei forme de organizare sunt specifice, iar alegerea trebuie facuta in functie de domeniul de activitate in care vrei sa faci profit. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca o societate comerciala are nevoie de contabil in forma permanenta.

 

Asadar, principalul criteriu in functie de care alegi tipul firmei pe care doresti sa o deschizi este tipul de activitate pe care ai de gand sa o desfasori, intrucat procesul de infiintare firma este similar.

 

Unde trebuie sa mergi daca vrei sa pornesti o afacere

Procedura deschiderii unei firme poate fi destul de complicata, mai ales daca nu cunosti foarte bine pasii, etapele si institutiile implicate in acest proces. Sunt necesare drumuri la ghiseele ONRC si ANAF, formalitati care pot implica si terte parti, dar si atentie acordata completarii documentelor. Din pacate, orice eroare te poate pune in situatia de a trebui sa repeti o parte a procesului, ceea ce poate sa implice noi drumuri si noi bani cheltuiti. Primul pas pe care il vei face in drumul tau catre infiintarea firmei va fi o vizita la sediul ONRC din orasul tau, unde va trebui sa depui un dosar. Ulterior, va trebui sa treci si pe la ANAF. Intre depunerea dosarului si primirea confirmarii ca firma ta este functionala, timpii de asteptare pot varia de la cateva zile la cateva saptamani.

 

Cum simplifici procedura de infiintare firma?

Printre cele mai mari avantaje aduse de tehnologie in viata noastra este cel reprezentat de digitalizarea proceselor. Procesul deschiderii unui business poate fi cu mult simplificat daca decizi sa apelezi la o firma specializata in astfel de servicii. Keez iti ofera tot necesarul atunci cand vine vorba despre infiintarea unei firme. Tot ce trebuie sa faci este sa accesezi platforma si sa oferi detaliile solicitate in formular. Vei primi toate informatiile care te intereseaza si vei putea apela la expertii platformei pentru ca ei sa se ocupe de procesul intocmirii si depunerii dosarului. Economisesti, astfel, timp si efort, dar si bani. Acceseaza Keez si descopera cat de simplu este sa pornesti un business atunci cand apelezi la servicii profesioniste de infiintare firma!