Nu stiu alte ferestre cum sunt, dar cand ma gandesc la sezonul rece, cu ploaie si ninsori, ma apuca deja frigul, chiar daca suntem in plina vara. Pentru ca, pana acum, nu am avut o etansare perfecta a ferestrelor si m-am folosit de tot felul de solutii improvizate si „ingenioase”: benzi de burete lipite cu adeziv, fulare din lana, saculeti din textile viu colorate si umpluti cu resturi textile.

Toate aceste eforturi si o imagine nu tocmai estetica pentru a opri frigul si umezeala!

Nici macar nu am banuit cat de mult frig si umezeala poate aduce o „fisura” de cativa mm in zona de imbinare a ferestrei. Si, totodata, o pierdere de energie si o cheltuiala suplimentara pentru incalzirea camerei respective.

Acum, in plina vara, este perioada perfecta a anului pentru a verifica integritatea etansarilor de la ferestre, mai ales daca nu doresti ca la iarna sa intre frigul in casa ta sau sa se creeze curenti de aer pentru care trebuie sa platesti cu bani greu castigati.

Pentru a testa o fereastra daca nu este perfect etansa, poti face urmatoarea proba. Aprinde un betisor parfumat si apropie-l de toate imbinarile ferestrei; daca fumul se misca, inseamna ca zona respectiva permite patrunderea aerului si formarea curentilor de aer.

Tocmai ai depistat o mica fisura? Acum, sa-ti arat cum poti sa o acoperi si sa scapi de ea intr-un mod ingenios, curat, simplu si rapid.

DIY sau etanseaza-ti singur fereastra

Poti face si singur reparatii si imbunatatiri pentru confortul locuintei, mai ales daca ai la indemana materialele, uneltele si informatiile necesare si adecvate, si urmezi indicatiile primite de la specialisti. Iti recomand, sa urmaresti – mai intai – clipul video.

https://www.youtube.com/watch?v=jpwIiaJA-jE

Ai nevoie de un tub de silicon PENOSIL Ferestre si Usi (WINDOW & DOOR) sau silicon multifunctional PENOSIL EasyPRO All Purpose, o spatula EasyPRO (ce o gasesti atasata gratis la siliconii premium Penosil) si o banda de hartie.

Sa trecem la treaba!

Pentru a te asigura ca lucrezi curat si atent, lipeste mai intai cate o banda de hartie pe ambele parti ale imbinarii cadrului ferestrei.

Aplica siliconul de-a lungul ferestrei cu ajutorul tubului de silicon PENOSIL, mentinand o presiune joasa si constanta. Apoi, foloseste spatula EasyPRO pentru a inlatura siliconul in exces si pentru a finisa rostul intr-un mod perfect uniform, curat si fara „gropite” sau denivelari (poti revedea clipul video ca ghid). De obicei, este necesara o singura trecere pentru a obtine o linie perfect neteda. Daca e cazul sa revii, mergi intotdeauna in aceeasi directie cu spatula.

Dupa ce ai terminat operatiunea, lasa cordonul de silicon sa se usuce, dupa care poti inlatura benzile de hartie. Ai si avantajul uscarii rapide a siliconului Penosil, in 3 ore fiind uscat complet, “gata de ploaie”.

De ce sa alegi PENOSIL EasyPRO?

Cineva s-a pus in pielea utilizatorului pentru a oferi solutii care sa ofere cea mai buna experienta pentru toti utilizatorii, casnici sau profesionisti; dezvoltand o gama de spume si etansanti cu tehnologie de varf, formulata intr-un mod “Easy”, usor accesibil tuturor. Si astfel a aparut gama EasyPRO unde sunt inglobate toate solutiile de etansare necesare intr-o casa. Tot ce-i mai bun pentru casa ta. Dezvoltate special pentru o alegere corecta si rapida a solutiei potrivite, o aplicare usoara, si obtinere de rezultate impecabile si durabilitate in timp.

Vezi aici: http://penosil.com/easypro/rou/

Pe langa materiale de calitate , Penosil EasyPRO mai are un atuu: EasyPRO Spatula, o unealta patentata de PENOSIL, atasata direct (si gratuit) pe pipa de aplicare a siliconului, si care te ajuta sa obtii usor si rapid un finisaj si o etansare curata. Disponibila pe siliconii Penosil Window & Door, Stop Fungi, Gaps & Cracks, Kitchen & Bath, Roof & Facade si EasyPRO All Purpose.

Beneficiile etansarii cu silicon a ferestrelor si usilor

Dupa aplicare, acţionând ca un sigiliu pe o serie de suprafeţe diferite, siliconul PENOSIL Ferestre şi Uşi își menţine flexibilitatea, chiar şi atunci când este expus la vibraţii sau extindere structurală şi contracţie.

Odată ce legătura s-a format, siliconul PENOSIL Ferestre şi Uşi nu este afectat de apă sau de expunerea la UV. Inghetul/dezghetul pot provoca mişcări structurale, dar datorită elasticităţii sale, siliconul PENOSIL nu îşi pierde calitatea sa de izolare. Performanţa este garantată si în conditii extreme (de la -40 °C până la + 150 °C).

Astfel. economisesti energie si bani si iti creezi mai mult confort si stare de bine, cu o solutie moderna, estetica, perfect functionala si accesibila si utilizatorului casnic, nu doar profesionistilor.

Unde gasesti Penosil EasyPRO?

Siliconii Penosil din linia EasyPRO, cu spatula atasata, se gasesc in magazinele Praktiker, pe EMAG si in alte magazine moderne de constructii si finisaje (fizice sau online) din intreaga tara (pentru a fi indrumat spre cel mai apropiat magazin, reprezentantii Penosil Romania va stau la dispozitie la datele de contact de pe site ( http://penosil.com/ro/content/12-contacte)