O casa frumoasa si bine intretinuta necesita investitie si multa munca. Pe timpuri, nu exista parchetul si oamenii nu stiau despre existenta lui, pana cand au inceput sa se construiasca casele mari si sa se apeleze la parchet din lemn de buna calitate. Acesta este foarte usor de aplicat si necesita intretinere prin aspirare si curatare. Se aspira foarte usor in comparatie cu acele covoare imense si ofera un aspect placut incaperii.

Pentru a avea un parchet lucios si stralucitor, este necesar sa se aplice un lac pentru lemn. Pe piata exista doua mari grupe de produse pentru parchet. Produse industriale si produse DIY. Cele industriale se vand de catre producatori, iar pe cele DIY le poti gasi in orice magazin destinat acestor categorii speciale. Produsele industriale, asa cum suna si numele, se vand in cantitati mari si sunt vandute atunci cand un agent imobiliar le cumpara din fabrica.

In ce conditii poti aplica lacul de parchet?

Ei bine, produsele din categoria DIY le poate cumpara oricine, din magazinele destinate produselor din aceasta gama. Partea buna este ca poti afla diverse informatii despre produse, fie de pe internet, sau chiar de la reprezentantii magazinului si de pe eticheta. Te poti informa singur ce produs se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Pentru a aplica lacul pe lemn ar trebui sa tii cont de cateva instructiuni utile.

Lacurile si vopselele se aplica in anumite conditii fie cu un pistol, cu un valt sau cu o masina de turnat. Incearca sa citesti instructiunile produsului pentru a sti exact cum se foloseste si care sunt conditiile optime de utilizare. Trebuie sa ai in vedere care este temperatura optima inainte de aplicare si cum trebuie diluat lacul. Sa citesti instructiunile despre cum se realizeaza slefuirea, ce grosime ar trebui sa aiba stratul de lac aplicat si multe alte informatii.

Citeste si...
Top 4 cele mai întâlnite probleme legate de furnizori. Află cum poate orice antreprenor să eficientizeze aceste aspecte!

Care sunt beneficiile unui lac pentru parchet?

Aplicarea unor grunduri sub lac sunt absolut necesare. Trebuie sa se lucreze intr-un mediu fara praf. Aceste tipuri de produse, sunt special concepute pentru a putea fi aplicate personal si nu doar la un service personalizat. Se pot aplica cu pensula sau trafaletul, sau chiar si cu o carpa daca nu ai la indemana un trafalet. Poti aplica lacul pe scaunele de lemn, pe masa sau chiar pe parchet.

Daca doresti sa aplici lacul acasa, singur, atunci tine cont de toate aspectele de pe ambalaj. Poate ca nu iti va iesi din prima un rezultat frumos, insa daca ai respectat toate indicatiile, cu siguranta iti va iesi un rezultat de durata, iar a doua oara sigur te vei pricepe mai bine. Un singur produs este suficient pentru o aplicare si nu ai nevoie de slefuiri intre straturi. Nu necesita atmosfera lipsita de umiditate  pentru  aderenta si pentru un luciu perfect.

Stiai ca lacul nitrocelulozic nu se poate folosi pentru lucrarile din exterior?

Lacul nitrocelulozic este un lac versatil, care se foloseste de multi ani, insa este destinat special pentru anumite lucrari. Nu se poate folosi pentru finisarile in exterior, insa este perfect pentru a oferi o rezistenta buna a lemnului la zgarieturi si umiditate. Exista si lacuri acrilice si poliesterice, care sunt foarte rezistente si protejeaza suficient de bine lemnul pe care vrei sa aplici lacul.

Apeleaza la produsele de calitate de pe site-ul Klebrom si bucura-te de suprafete lucioase si stralucitoare. Klebrom este un magazin dotat cu articole pentru prelucrarea lemnului. Poti gasi lacuri pentru ferestre si usi din lemn, pentru parchet si scari sau pentru garduri. Alege cel mai bun lac parchet, in functie de modelul pe care il detii.

Date de contact:

Email: office@klebrom.ro

Tel/Fax: 0726159136