Medical

Cum să ai grijă de igiena ta intimă: 5 sfaturi de urmat

Igiena intimă este extrem de importantă pentru sănătatea organismului tău, însă, din păcate, acest subiect încă este tabu chiar și printre femei. Multe femei nu știu cum să aibă grijă de zona intimă, folosesc tot felul de produse de o calitate îndoielnică și se confruntă cu infecții frecvente. În plus, sănătatea vulvei și a vaginului te ajută să te bucuri de confort și de o viață sexuală fără griji.

Vaginul are capacitatea de a se curăța singur, tot ce trebuie tu să faci este să te asiguri că zona vulvei este mereu curată. Există câteva sfaturi pe care le poți urma în acest sens pentru a preveni disconfortul și apariția infecțiilor din zona intimă. Ar trebui să le aplici mai ales dacă ești însărcinată sau dacă urmezi un tratament cu contraceptive orale (un lucru mai puțin cunoscut despre anticonceptionale este faptul că pot provoca infecții vaginale fungice frecvente).

  • Evită spălarea cu săpun și geluri de duș obișnuite.

Decât să folosești săpun sau gelul de duș pe care îl folosești în mod normal pentru corp, mai bine cureți zona intimă doar cu apă – e mult mai sănătos. Săpunurile și gelurile de duș clasice conțin parfum și diferite substanțe chimice (cum ar fi glicerol) care irită zona intimă și modifică pH-ul din zona vaginală. Tocmai din acest motiv se recomandă folosirea unor produse speciale de igienă intimă, cum ar fi gelul intim de la ENROUSH, cu 95% ingrediente naturale. Acest produs a fost conceput de medici ginecologi și dermatologi și protejează pielea sensibilă din această zonă. În plus, gelul intim conține și propolis și Tribulus Terrestris care oferă o extra protecție împotriva candidei și a infecțiilor fungice.

  • Evită să porți lenjerie intimă sintetică.

Știm cât de greu poate fi să renunți la lenjeria intimă din fibre sintetice, însă dacă ai permanent senzația de umezeală și te confrunți frecvent cu afecțiuni în această zonă, poate ar fi momentul să începi să porți lenjerie intimă din bumbac. Bumbacul lasă pielea să respire și nu reține umezeala, păstrând zona intimă curată. În momentul în care porți lenjerie intimă din fibre sintetice sau haine prea strâmte, zona intimă va fi mereu un mediu cald și umed, perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

  • Înlocuiește absorbantele clasice cu unele din bumbac 100% organic.

Absorbantele clasice din comerț conțin parfum, fibre sintetice și alte substanțe chimice care produs dezechilibre la nivelul pH-ului intim. Înlocuiește aceste produse cu niște absorbante bumbac organic și vei vedea diferențele de la prima folosire. Absorbantele ENROUSH au un strat superior din bumbac 100% organic și un interior 100% din fibre naturale care lasă pielea să respire, fără să mențină umezeala. Aceste absorbante îți oferă o protecție ridicată în perioada menstruală și te fac să te simți mult mai confortabil.

  • Ai grijă la epilatul în zona intimă.

Părul pubian îți protejează zona intimă de viruși, bacterii și fungi, fiind o adevărată barieră de protecție. Majoritate femeilor optează pentru îndepărtarea părului din diverse motive. Ar trebui însă să știi că folosirea lamei de ras în zona intimă poate produce tăieturi și iritații. Să nu mai vorbim de firele de păr încarnate care îți aduc mult disconfort. Crema depilatoare nu este recomandată pentru că arde părul și poate afecta pielea sensibilă a vulvei. Dacă vrei neapărat să scapi de părul pubian, poți încerca epilatul în zona intimă într-un salon profesional.

  • Folosește protej-slipurile pentru scurgerile abundente.

Dacă te confrunți cu scurgeri abundente ce îți provoacă disconfort, poți începe să folosești protej-slipuri din bumbac organic, cum sunt cele de la ENROUSH pentru a scăpa de senzația permanentă de umezeală. Aceste protej-slipuri din bumbac 100% organic sunt fine, lasă pielea să respire și au un grad mare de absorbție. Vei avea din nou senzația de fresh după mult timp în care scurgerile vaginale ți-au creat disconfort.