Promo

Cum organizezi o cină cu familia? 5 sugestii

Se spune că familia este nucleul societății. Indiferent dacă ești sau nu de acord cu această afirmație, cu siguranță consideri familia importantă pentru tine. Momentele petrecute de cei dragi sunt neprețuite, pentru că ei ne sunt alături în perioade bune sau mai puțin bune. Mesele alături de familie sunt mereu speciale, în special dacă membrii nu au ocazia să se vadă des. Când ești gazdă, este firesc să îți dorești să le oferi cea mai bună cină. Satisfacția lor te face să uiți de orice efort. Pregătirea cinei pentru familie presupune atenție la multe lucruri, de la pregătirea mobilierului și a veselei la gătirea și servirea mâncării. De asemenea, trebuie să alegi băuturi bune și preparate gustoase. Descoperă în continuare 5 sugestii de organizare a cinei cu familia, astfel încât totul să iasă bine. 

 

1. Cumpără o băutură bună

 

Mâncarea contează mult la o cină în familie, dar este important să alegi și băuturi bune. Acestea bucură papilele gustative, pun în valoare preparatele și însuflețesc atmosfera. Alege un vin alb pentru ocazii speciale, o băutură distilată de calitate pentru creșterea apetitului și chiar un spumant, dacă reuniunea familiei este o adevărată sărbătoare. Ține cont de mâncarea servită, pentru că fiecare băutură se potrivește cu alt preparat. O bere neagră, de exemplu, se potrivește cu feluri de mâncare cu carne roșie sau sosuri grele. Cidrul este o alegere bună după un desert fin. 

 

În ce privește vinul, rose-ul este indicat pentru deserturi pe bază de fructe și brânzeturi maturate. Pentru carnea roșie se recomandă vinurile roșii și corpolente. De exemplu, feteasca neagră se potrivește perfect cu o friptură de vită la cuptor. Vinurile albe sunt bune alături de preparate din carne albă, paste, pește și fructe de mare. Un sauvignon blanc este delicios alături de pește la grătar.

 

2. Prepară un fel de mâncare impresionant

 

O cină obișnuită, cu preparate banale, poate fi mulțumitoare, dar dacă vrei să-ți impresionezi familia și să o faci mândră de tine trebuie să faci măcar un fel de mâncare care să-i dea pe spate. Alege o rețetă care să-ți arate priceperea, dar care să fie și gustos. Nu încerca preparate noi, ci doar rețete pe care le-ai pus în practică și care ți-au reușit. Riscul de eșec este ridicat la prima încercare. De asemenea, nu prepara o mâncare prea dificilă sau complexă. Dacă petreci prea mult timp în bucătărie, te va cuprinde oboseala la cină. 

 

3. Organizează-te din timp

 

Pentru o cină reușită, trebuie să te organizezi din timp. Fă o listă cu toate produsele necesare și planifică activitățile în detaliu. Chiar dacă pare o muncă în plus, vei scuti efort și timp. Improvizațiile sunt bune câteodată, dar deseori eșuează și te obosesc. Prin urmare, este mai bine să te organizezi eficient și să te bucuri de cina în familie, decât să te stresezi. 

 

4. Ține cont de preferințele familiei

 

Poate că ție îți plac fructele de mare sau anumite preparate exotice, dar poate familia ta preferă mâncarea tradițională. Ține cont de gusturile lor și nu uita de alergii. De asemenea, este posibil ca unele persoane să considere anumite ingrediente imposibil de consumat. De exemplu, coriandrul și bamele nu plac multor persoane. Cel mai bine este să gătești preparate din ingrediente care plac tuturor. 

 

5. Alege un desert gustos

 

O cină nereușită poate fi salvată de un desert gustos. O prăjitură la cuptor sau un tort comandat sau făcut de tine aduce bucurie. Nu pune mult zahăr, pentru că nu se mai simt aromele. Ține cont de anotimp înainte de a alege desertul. Vara, un tort de înghețată sau o salată de fructe răcorește, iar iarna o plăcintă caldă cu brânză și stafide încălzește sufletul oricui.

 

Reușita unei cine în familie depinde de organizare, de adaptarea la preferințele invitaților și de preparatele și băuturile pe care le alegi. 

blank