Ai o bicicleta cu care iti place sa te plimbi? Probabil ca nu ai intampinat pana acum nicio problema, dar te-ai gandit vreodata sa verifici ce anvelope bicicleta ai montate?

Intelegerea elementelor de baza privind dimensionarea anvelopelor, selectia benzii de rulare si cateva alte caracteristici importante, te vor ajuta sa te bucuri de toate avantajele bicicletei tale.

Semne care iti arata ca ai anvelope bicicleta uzate

In general, oamenii sunt atenti la multe elemente legate de bicicleta, dar foarte rar sunt preocupati de anvelope bicicleta. Pana la urma, banda de rulare are doar cativa centimetri, asa ca pare putin probabil ca modelul si calitatea acesteia sa prezinte prea multa importanta. Totusi, atunci cand vei merge cu bicicleta la un service specializat, vei avea surpriza de a primi o verificare similara cu cea de care se bucura si masina ta. Vei constata cu aceasta ocazie ca trebuie sa ai anvelope bicicleta capabile sa faca fata unui asfalt ud, sa nu alunece pe noroi si sa iti permita sa circuli in panta sau in rampa, fara pericolul de a derapa.

Multe dintre performantele obisnuite depind de modelul de anvelope bicicleta pe care il ai montat. Printre acestea se numara:

  • Tractiunea;
  • Manevrabilitatea;
  • Controlul;
  • Rezistenta la caldura si frig.

Din fericire, producatorii de anvelope bicicleta iau in calcul toate aceste criterii, astfel incat sa te poti bucura in siguranta de drumurile pe care le faci. Gama de anvelope bicicleta disponibila este impresionanta, incepand cu cele suple care se conformeaza suprafetei drumului cu usurinta, oferind o manevrabilitate incredibila, si pana la cele cu banda de rulare dubla compusa, pentru uzura indelungata. Exista si anvelope bicicleta lipicioase pe laterale pentru o aderenta superioara, dar si cu design special pentru drumurile pe teren accidentat.

Specialistii insista asupra faptului ca orice anvelope bicicleta trebuie sa fie schimbate periodic, mai ales atunci cand prezinta semne avansate de uzura. De asemenea, daca simti ca bicicleta trage intr-o parte si este dificil sa pastrezi directia, poate fi un semn ca trebuie sa schimbi modelul de anvelope bicicleta.

Iti poti da seama cu usurinta daca ai anvelope bicicleta uzate, inclusiv prin faptul ca banda de rulare este atat de subtire incat nu mai poate evita obiectele ascutite, astfel incat se taie ori se inteapa foarte des.

Atunci cand montezi anvelope bicicleta noi, verifica cu atentie aspectul general, sunetele pe care le scot atunci cand le lovesti, precum si modul in care banda de rulare adera la asfalt. Iti vei putea da astfel seama pe viitor atunci cand anvelopele s-au uzat si nu mai prezinta aceleasi caracteristici pe care le aveau cand le-ai cumparat. In plus, cand canelurile de pe banda de rulare incep sa dispara, este un semn evident ca trebuie sa achizionezi noi anvelope bicicleta.

In general, majoritatea modelelor de anvelope bicicleta trebuie sa fie schimbate intre 2.500 si 5.000 de km, in cazul anvelopelor montate pe spate. Acestea se uzeaza mult mai repede, deoarece trebuie sa sustina aproximativ 60% din greutatea ta. Anvelopele din fata pot fi utilizate pentru distante de aproximativ 5.000 de kilometri.

Un alt semn de uzura este lasarea anvelopei din spate, deoarece partea superioara a benzii de rulare se aplatizeaza dupa multi kilometri rulati. Folosind in continuare anvelope bicicleta uzate, nu vei mai putea sa fii la fel de rapid atunci cand pedalezi, iar asta ar trebui sa te convinga sa le schimbi cu unele noi.

Daca nu folosesti o perioada lunga de timp bicicleta, nu uita sa verifici atent daca poti folosi in continuare modelul de anvelope bicicleta pe care il ai montat. Desi anvelopele nu sunt tocite, fiind nefolosite, totusi, exista pericolul ca banda de rulare sa se intareasca si sa crape din cauza vechimii Daca observi crapaturi, fisuri ori alte semne de uzura, este momentul sa achizitionezi un nou set de anvelope bicicleta.

Intra pe www.mosionroata.ro, unde poti gasi toate accesoriile de care ai nevoie, inclusiv  cauciucuri bicicleta 28.