Promo

Cum alegi motoreductorul potrivit?

Un motoreductor este o combinatie integrala a unui motor electric si a unui reductor. Motorul este de obicei asincron, trifazic sau monofazic, dar pot fi utilizate in general si alte tipuri de motoare. Un singur produs, care are scopul de a transforma puterea electrica in putere mecanica.

Pentru multi ingineri, alegerea motoreductorului potrivit poate fi un proces complicat si provocator. Exista multi factori de luat in considerare. Indiferent daca intentionati sa cumparati un motoreductor pre-proiectat sau alegeti separat un motoreductor, intelegerea diferitelor cerinte de aplicare este esentiala pentru a gasi o potrivire perfecta.

Primul pas in selectarea motoreductorului este examinarea cerintelor aplicatiei dvs. Acestea includ, dar nu se limiteaza la urmatoarele:

  1. a) cerinte generale: orientarea la montare, tipul si dimensiunea de montare, sarcinile suprapuse si laterale si tipul de ungere.
  2. b) sursa de putere de intrare: tensiune, frecventa(Hz), curent maxim (amperi) si tip de control, dacaeste cazul.
  3. c) specificatiile motorului de transmisie: dimensiunea, greutatea, nivelul de zgomot dorit, speranta de viatasi nivelul de intretinere.
  4. d) performanta motoreductorului: viteza, cuplu, ciclu de functionare, putere, cuplu de pornire si rulare (sarcinacompleta).
  5. e) mediul de functionare: temperatura de aplicare si temperatura ambientala si gradul de protectie la intrare (IP).

Folositi lista cerintelor aplicatiei si comparati-le cu specificatiile motorului de diferite tipuri de care sunteti interesat, cum ar fi un curent universal, fara perii, inductie de curent alternativ sau un motor de transmisie cu magnet permanent.

Pentru a va asigura ca motoreductorul este dimensionat corespunzator pentru aplicatia dorita, este important sa cunoasteti viteza de iesire, cuplul de pornire si de rulare. Retineti ca, atunci cand alegeti un motoreductor pre-proiectat, producatorul a facut cea mai mare parte din ridicarea grea pentru a asigura functionarea perfecta a motorului si a cutiei de viteze.

Dupa ce ati calculat cuplul de pornire si de functionare, folositi curba de performanta a producatorului pentru cuplul, viteza si eficienta pentru a gasi un motor care sa corespundanevoilor dvs. Apoi, verificati limitarile potentiale ale proiectarii, inclusiv cuplul de antrenare (cu sarcina completa), viteza de intrare, rezistenta randamentului cutiei de viteze, caracteristicile termice si ciclurile de serviciu.

Odata ales si montat motoreductorul, trebuie efectuate teste in gol si in sarcina. Unul din parametrii ce trebuie masurati este curentul pentru a se asigura ca este sub cel de pe eticheta motorului electric.

blank