Pielea copilului tău este mult mai sensibilă decât a unui adult și ar trebui să ții cont de asta înainte de a-i cumpăra anumite produse. Este esențial să înțelegi că el are o mai mare nevoie ca tine de produse care să fie delicate cu organismul său într-o continuă schimbare și dezvoltare. Sănătatea lui este pe primul loc, iar tu, ca părinte ești direct responsabil de acest fapt. Va trebui să fii atent la fiecare produs și în special la acel sampon pentru copii pe care îl vei alege.

Pentru a-l spăla pe cap, vei avea nevoie de produse de îngrijire speciale care să îi ofere o curățare blândă, fără să dezechilibreze pH-ul natural în timp ce îi oferă hidratare și un grad ridicat de protecție.

Totuși, cum alegi cel mai potrivit sampon pentru copii pentru puiul tău?

Alegerea acestui produs nu va fi ușoară dacă nu știi exact ce să cauți. Pentru a face cea mai bună alegere, am decis să îți oferim câteva sfaturi utile. Iată mai jos 4 sfaturi despre cum poți alege cel mai potrivit șampon pentru cel mic.

Fără lacrimi

Acest element este cel mai important atunci când cauți un șampon pentru cel mic. Este esențial ca șamponul pentru copil să nu irite ochii atunci când intră în contact cu aceștia. Un astfel de șampon îi asigură confortul și previne asocierea băii zilnice cu o activitate neplăcută, lucru ce face sarcina părintelui mult mai ușoară.

Formule speciale

Dacă ai un copil cu piele uscată, iritată sau cu zone cu eczeme ar fi cazul să cauți opțiuni speciale care să nu conțina parfum sau aditivi sintetici. Cel mai bine ar fi să eviți formulele cu săpun sau alte elemente cu un pH alcalin deoarece pot agrava afecțiunile dermatologice deja existente. Poți alege un șampon special de la www.TisFarmaceutic.ro/magazin.

În cazul în care cel mic a luat paraziți ai părului din colectivitate o să ai nevoie de un șampon antiparazitar pentru copii pentru a scăpa de ei. Cele mai eficiente formule conțin ceai verde și ulei din arbore de ceai. Specialiștii în domeniu îți recomandă evitarea produselor cu insecticide care pot aduce în viața copilului o boală gravă cum ar fi cancerul de piele. Mai mult, acestea sunt deseori slab eficiente din cauza dezvoltării unui nivel ridicat de rezistență la aceste chimicale.

2 în 1

În ultimii ani specialiștii în domeniu sugerează că șamponul poate fi folosit pentru a spăla și restul corpului. Dacă nu ești atât de sigur de această recomandare si cauți opțiunea ideală pentru baia celui mic, recomandarea ar fi să alegi o formulă 2 în 1. Aceste șampoane speciale sunt concepute pentru a oferi o îngrijire corectă, atât scalpului, părului, cât și restul corpului.

Parfum și spumă

Spălatul celui mic ar trebui să fie o activitate plăcută atât pentru părinte, cât și pentru copil. Pentru a-l învăța pe cel mic faptul că baia este o activitate plăcută, ai nevoie de un miros plăcut și de multe bule de șampon. Cea mai bună opțiune de șampon pentru copii este ce cu un parfum fin, realizat din ingrediente naturale sau chiar pe bază de uleiuri esențiale. Dacă bebelușul se irită foarte ușor sau are eczeme pe scalp, cel mai bine ar fi să eviți formulele cu parfum sintetic, dar și pe cele care produc multă spumă.  

Alegerea șamponului pentru copii este ușoară dacă știi la ce să fii atent. Sperăm că te-am ajutat să ai o mai mare claritate pe acest subiect. Acum totul depinde de tine. Alege cu grijă produsul pentru a face baia o joacă inofensivă atât pentru tine, cât și pentru cel mic.