Actualitate

CTP, după ce Marcel Ciolacu a spus că vrea să interzică făina de insecte în cozonacii românești: „Sf. Ioan Botezătorul se hrănea cu lăcuste, nu cu drob”

Președintele PSD și al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunțat joi, 13 aprilie, că a depus un proiect de lege prin care vrea să fie interzisă utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor tradiționale românești, inclusiv cozonacii de Paște. Ziaristul Cristian Tudor Popescu a reacționat după acest anunț și a scris pe Facebook un text în care critică inițiativa politicianului.

„Protejăm produsele tradiţionale româneşti! Am depus astăzi proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale. Aşa cum au făcut şi alte ţări europene, la fel trebuie să facem şi noi!”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FCiolacuMarcel%2Fposts%2Fpfbid02nZ2zhdyrkbqLvARVF6KgNYZLNF1DjbuyxVbopkgAVMVTBA42s5x2uGnkn8uDQNpzl&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”776″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

Comisia Europeană a aprobat la 1 iunie şi la 12 noiembrie 2021 introducerea pe piaţa UE, ca ingredient alimentar, a viermelui de făină, respectiv a lăcustei migratoare.

Cristian Tudor Popescu a reacționat sâmbătă la prânz, după postarea lui Ciolacu și a scris un text care are titlul: „Meniul Iisus de Paște”.

„Pe cei ce resping dezgustați patriotic insectele în meniul românului și se pregătesc să se ghiftuiască creștinește cu cadavre de miei, îmi îngădui să-i informez că vestitorul lui Iisus, Sf. Ioan Botezătorul, se hrănea, potrivit Sfintei Scripturi, cu lăcuste și miere sălbatică, nicidecum cu drob.

Despre Iisus Însuși stă scris că a poftit smochine, dar smochinul nu avea roadă, și că, în prima zi după Învierea Sa, cum ar veni, mâine, I-a fost foame și a îmbucat pește fript și fagure de miere (Luca, 24, 41-43).

De asemenea, se poate presupune, pe baza textului biblic, că s-a nutrit cu pâine, fructe, semințe și a băut apă și vin. Nicăieri, în nicio Evanghelie, nu se relatează că Mântuitorul mânca miel sau altă carne.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FCTPopescu%2Fposts%2Fpfbid02LwtPwZLhrSEJtLLnBR8FbZi95Eh68sMUPeSou3iGG66SFuzGrmfXcUS9a7fQiiLZl&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”388″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

Citește și  Ministrul Transporturilor l-a demis pe șeful CNADNR

Dacă Îl iubiți cu adevărat pe Hristos, n-ar trebui, în noaptea asta sfântă, să mâncați ca El?”

blank