Actualitate

Comunicat de Presă

Biroul Permanent Naţional al BUN a luat cunoştinţă de dezbaterea televizată de la Antena 3, moderată de domnul Adrian Ursu, şi a analizat aprecierile făcute cu privire la Partidul BUN şi consideră necesare următoarele precizări: 

A-aparut-partidul-BUN-

  1. Partidul Blocul Unităţii Naţionale a luat fiinţă în data de 21 mai 2015, cu susţinerea a peste 36.000 de aderenţi din toate judeţele ţării.
  2. Blocul Unităţii Naţionale este o forţă politică naţională de centru stânga, care respectă valorile europene ale statului de drept.
  3. După cum se poate constata din Programului Politic al partidului şi din Statut, acestea nu conţin niciun element care să conducă la ideea că Partidul BUN este extremist, şovinist ori antisemit.
  4. În prezent, partidul acţionează pentru constituirea structurilor statutare în mod democratic în judeţe, în scopul organizării Conferinţelor Judeţene de alegere a organelor de conducere, şi nu a desfăşurat acţiuni care să-l caracterizeze drept un partid extremist.
  5. Partidul Blocul Unităţii Naţionale acţionează pentru promovarea valorilor democratice şi ale statului de drept pentru prosperitatea şi bunăstarea poporului român.
  6. Totodată, BUN se pronunţă pentru promovarea intereselor naţionale, înţelegând prin aceasta apărarea patrimoniului, a suveranităţii şi integrităţii României, şi militează pentru o Europă Unită în care România să devină o ţară demnă, prosperă şi respectată.
blank