Actualitate, Featured

Comisia Europeană, atentă la evenimentele din România

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintele, Frans Timmermans au vorbit pe marginea evenimentelor din România privind lupta împotriva corupției.

“Lupta împotriva corupției trebuie să fie avansat, nu subminată. Noi urmărim ultimele evoluții din România cu o mare îngrijorare. Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupției este esențială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV)”.

”Raportul Comisiei privind Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) publicat săptămâna trecută a salutat bilanțul pozitiv realizat de către procurorii și judecătorii din România în abordarea corupției la nivel înalt. Totodată a precizat că orice alte măsuri care subminează acest progres sau au ca efect slăbirea sau restrângerea domeniul de aplicare al corupției ca infracțiune vor avea impact asupra evaluărilor viitoare” mai subliniază Juncker și Timmermans.

“În acest context, Comisia Europeană atrage atenția asupra posibilelor regrese și va examina în detaliu ordonanțele de urgență privind Codul Penal și Legea cu privire la grațieri”.