Actualitate

Clubul Kayo, unul dintre localurile din parcul Regele Mihai I, amendat de Poliția Locală pentru încălcarea ordinii și liniștii publice

Primarul Sectorului 1 a transmis că unul dintre localurile din parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău) continuă să încalce regulile referitoare la ordinea și liniștea publică. Acest local este clubul Kayo, care are un contract de închiriere cu o firmă deținută de familia lui Horia Constantinescu.

Poliția Locală din Sectorul 1 a emis anterior un ordin de suspendare a activității pentru acest local din nordul Bucureștiului. Cu toate acestea, primarul Clotilde Armand a dezvăluit că această decizie a fost contestată.

„Avocații clubului au contestat decizia de suspendare a activității pe care am dat-o, v-am spus că legile sunt făcute în favoarea lor. Nu-i interesează să respecte regulile, pentru că au protecție”.

Motivul pentru care clubul Kayo a atras sancțiuni este acela că muzica a fost redată la un volum prea ridicat în repetate rânduri, în special în timpul nopții, cu precădere în weekend. Prin aceasta, legile privind ordinea și liniștea publică nu au fost respectate.

Clubul face parte din cele două localuri pentru care se plătește o chirie unui offshore din Panama, care este deținut de familia lui Horia Constantinescu.

Primarul Sectorului 1 a transmis că localul a fost amendat din nou duminică seara pentru tulburarea liniștii publice. Pe lângă această contravenție, Clotilde Armand intenționează să ceară confiscarea tuturor veniturilor obținute pe durata suspendării activității.

„Vă anunț că în cazul clubului Kayo am sesizat Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române și voi cere ANAF-ului confiscarea tuturor veniturilor realizate pe perioada suspendării activității”.

De asemenea, primarul a transmis că a cerut verificarea contractelor prin care au fost dobândite anumite spații din parcul Herăstrău. Clotilde Armand a menționat că dorește să se asigure că aceste spații nu au fost obținute în mod fraudulos. În situația în care se constată că spațiile au fost alocate fără a se respecta legea, primarul va lua măsurile legale necesare.

blank