Sanatatea dentara si sanataatea organismului se afla intr-o stransa legatura. Mai multe studii stiintifice au constatat ca persoanele cu unul sau mai multi dinti lipsa ajung, in timp, sa se confrunte cu probleme de sanatate la nivelul intregului organism, nu numai al cavitatii bucale.

Intr-adevar, masticatia nu se poate realiza corespunzator, ceea ce inseamna ca digestia are de suferit. Corpul nu mai beneficiaza de toti nutrientii si resursele necesare, astfel incat intregul organism este slabit. De aici pana la boli de inima, pancreatita sau chiar ulcer nu este decat un pas. In plus, multe persoane aflate in aceasta situatie se plang frecvent de dureri de cap.

Pentru a evita toate aceste probleme, cea mai buna solutie este reprezentata de un implant dentar. Este vorba despre un dispozitiv 100% biocompatibil cu organismul, sub forma de surub de titan de inalta puritate, care se insereaza in arcada dentara in locul unui dinte extras si suplineste cu succes rolul radacinii dintelui natural.

implant dentar

Care sunt etapele tratamentului clasic?

Atunci cand iei decizia de a scapa de aceasta problema, vei urma, alaturi de specialistii de la un cabinet stomatologic, mai multe etape. Dupa o prima consultatie, medicul analizeaza pe radiografia panoramica situatia osului in care urmeaza sa fie inserat implantul. In functie de concluzii, se realizeaza planul de tratament, care cuprinde inserarea radacinii artificiale si etapa protetica.

Urmeaza etapa esentiala, in care acel implant dentar potrivit pentru tine se insereaza, sub efectul anesteziei. Imediat, el este acoperit cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. In plus, pentru dintii din fata exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Citeste si...
Cum să alegi scaunele potrivite pentru un restaurant

In perioada urmatoare, au loc vindecarea si integrarea osoasa. Celulele osoase adera la corpul implantului si formeaza un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a unui implant dentar.

La finalul acestei etape, se monteaza, pentru o perioada de 2-3 saptamani, un bont de vindecare care ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi se ataseaza o alta piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentara care va inlocui dintele lipsa.

In paralel, medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. Aceasta este cimentata pe bont, iar in urma tratamentului vei avea un dinte 100% functional si estetic!

Fast & Fixed – cea mai rapida varianta

Fast & Fixed este un tip de implant dentar de ultima generatie, dezvoltat de compania germana Bredent. Acest sistem ii permite unui pacient sa aiba dinti chiar in ziua interventiei, indiferent daca este pe cale sa isi piarda dintii naturali sau daca acest lucru s-a intamplat deja. Sistemul li se adreseaza inclusiv pacientilor purtatori de proteza, care astfel vor scapa de grija fixarii acesteia.

Pe langa rapiditate, Fast & Fixed are si avantajul de a permite folosirea unui numar mai mic de implanturi: 4 la mandibula, respectiv 6 la maxilar. Diferenta fata de solutiile clasice este una considerabila, deoarece in mod traditional se inserau intre 8 si 10 implanturi pe fiecare arcada.

Alege ce e mai bun pentru tine! Opteaza pentru un implant dentar de calitate la clinica dentalexcellence.ro si intregul tau organism iti va fi recunoscator!