Certificatul verde
Actualitate

Certificatul verde, discutat luni în coaliție de PSD și PNL. E posibil să apară un nou proiect de lege

PSD și PNL discută în ședința de coaliție de luni, ora 18.00, ce se va întâmpla cu proiectul de lege care ar condiționa mersul la serviciu de Certificatul verde (vaccinare, trecere prin boală sau testare pe cheltuiala angajatului). Liberalii și social-democrații vor decide dacă merg mai departe cu actualul proiect de lege, ajuns deja în Camera Deputaților.

Certificatul verde, discutat luni în coaliție de PSD și PNL. E posibil să apară un nou proiect de lege

De ce ar vrea PSD și PNL un nou proiect? Unul dintre motive e numărul mare de amendamente la proiectul existent – circa 45 de pagini de amendamente, iar al doilea motiv e că s-ar schimba complet prima variantă, inițiată de Florin Cîțu și mai mulți miniștri PNL.

De altfel, Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății, a anunțat că vrea modificări radicale la actualul proiect, printre care și utilizarea intermitentă a certificatului în funcție de gravitatea pandemiei, care să ia în calcul anumiți indicatori.

Mai mult, Rafila a spus că vrea și schimbarea denumirii din Certificat verde în Certificat Covid. Dacă partidele din coaliție vor ajunge la o înțelegere, e posibil ca proiectul să treacă prin Senat și Camera Deputaților în procedură de urgență.