Primăria Municipiului București a anunțat că Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice a făcut, anul acesta, investiții masive pentru continuitatea și siguranța livăririi agentului termic către cetățeni. Mai exact, RADET a înlocuit 8000 de metri de conducta pe reteaua primara si peste 43.000 de metri liniari pe circuitul secundar

„Primaria Municipiului Bucuresti dezaproba afirmatiile reprezentantei KPMG referitoare la relatia RADET –ELCEN, acestea fiind complet false, de natura sa induca o stare de panica in randul bucurestenilor. Totodata, Municipalitatea ii asigura pe bucuresteni ca agentul termic va fi furnizat continuu, fara sincope si la parametri optimi.

Primaria Capitalei si RADET resping categoric posibilitatea existentei unor probleme in ceea ce priveste furnizarea agentului termic catre bucuresteni.

De asemenea, afirmatiile potrivit carora lipsa investitiilor ar putea duce la inchiderea unei parti din RADET sunt complet eronate si menite sa dezinformeze populatia.

Astfel, in vederea asigurarii agentului termic, Primaria Municipiului Bucuresti, prin RADET, a demarat inca de la inceputul acestui an, ample lucrari la reteaua de distributie a energiei termice, care au presupus inlocuirea conductelor atat pe reteaua primara, cat si pe cea secundara. De la inceputul anului 2017 s-au inlocuit aproximativ 8.000 metri liniari de conducta pe reteaua primara, respectiv, 43.552 de metri liniari de conducta pe circuitul secundar.  La acestea se adauga lucrari efectuate din bugetul alocat investitiilor, respectiv inlocuirea a 534 metri liniari conducta retea termica primara cu teava de otel si 952 metri liniari conducta retea termica secundara  cu teava de otel preizolata.

Citeste si...
PNL nu susține proiectul lui Nicușor Dan de suspendare a PUZ-urilor din București. Primarul, presat să accepte un termen de doar 3 luni

De asemenea, pana la sfarsitul acestei luni, RADET va finaliza lucrarile cuprinse in programul de revizii si reparatii pentru anul 2017, iar in perioada urmatoare, RADET va pune la dispozitia bucurestenilor un dispecerat la care vor putea fi sesizate continuu eventuale probleme la reteaua de distributie RADET.  

Totodata, se au in vedere doua noi investitii care presupun construirea a doua CET-uri in cogenerare in zonele in care astazi exista un deficit de debit si calitate al agentului termic furnizat locuitorilor Municipiului Bucuresti, iar Compania Municipala Energetica Bucuresti SA va prelua si va moderniza Centrala Casa Presei Libere, implementand sistemul de cogenerare”, se arată în comunicatul emis de PMB.