Fiecare zi poate fi ocazia perfectă pentru a face surprize plăcute celor dragi. Copiii cunosc foarte bine acest concept despre care oamenii mari spun că ar trebui să devină realitate, pentru a ne menține buna dispoziție. În absența acesteia, însăși calitatea vieții noastre va avea de suferit.

Am putea spune că avem astfel oportunitatea de a ne construi fericirea zilnic. Sună greu de crezut? Cu toate acestea, cei mici își inventează mereu câte un joc sau un context creativ – deci se poate! Iar, dacă devenim parte din lumea lor, cu atât mai bine pentru toți! Să vedem cum anume ai putea susține distracția copilului tău, mai ales că se apropie cea mai iubită dintre sărbătorile iernii: Crăciunul.

Jucăriile pentru cei foarte mici – îndrăgite din prima clipă!

Poate nu mai ții minte prima întâlnire cu zăpada sau cu frigul iernii, dar, cu siguranță, vrei ca pruncul tău să aibă parte de o surpriză frumoasă! Chiar dacă stă încă în pătuț, abia începe să meargă sau chiar vrea să acapareze conversațiile cu primele sale gângureli, bebe este cel mai ușor de impresionat. Profită, așadar, de situație și caută-i din timp un element interesant pentru vârsta și dezvoltarea sa. Fie că este o jucărie de zornăit, un carusel cu animăluțe și melodii frumoase, o jucărie de sortat sau un set de cuburi moi, destinatarul va fi absolut încântat. Semnele vor fi evidente și ușor de recunoscut: ochii devin mari, mânuțele se agită să prindă surpriza, chicotelile umplu încăperea, iar veselia devine contagioasă.

Activitățile educative – alegerea inspirată pentru copii isteți

Pe un astfel de tărâm, e imposibil să te plictisești! Jocurile create special pentru a le sprijini copiilor creativitatea, abilitățile practice și inteligența – atât intelectuală, cât și emoțională – reprezintă opțiuni ideale ca daruri de Crăciun. Scrierea în culori, pictura, muzica, teatrul improvizat, jucăriile magnetice, jocurile de puzzle sunt tot atâtea variante frumoase de petrecere a timpului pentru cei mici. Când există deja interes din partea lor pentru un anumit domeniu, bucuria este cu atât mai mare. Iar dacă e vorba despre un aspect util, precum experimentele, de exemplu, implicarea copilului în rezolvarea situațiilor propuse de jocul primit îi va spori capacitatea de a da, ulterior, soluții în contexte noi.

Seturile de joacă – excelente pentru o distracție pe cinste!

Sunt căutate pentru toate genurile, oferind fiecăruia experiențe palpitante. Jocurile de societate, mașinuțele cu telecomandă, jocurile de construcție, dispozitivele de transport sau de luptă sunt tot atâtea puncte de interes pentru băieți. Dar, cine a spus că fetițele trebuie să se joace, exclusiv, cu bebeluși pe care să-i plimbe prin toată casa, ori să le servească tuturor ceaiul din seturi multicolore? Dacă vor – și unele dintre ele chiar insistă! –, fetele pot, foarte bine, să mânuiască o sabie ca să intre în jocul frățiorului, pentru a salva trenul de lemn de dragonul care pândește după ușă. Iar, când domnișoarele vor să facă parte din povești feminine și elegante, pot oricând să exerseze cu unul dintre modelele de căsuțe de păpuși de pe site-ul Jucarii-Online.eu. Frățiorul înarmat va putea păzi, astfel, și casa frumos aranjată de suflarea periculoasă a dragonului învins mai devreme!

Astăzi, poate mai mult decât oricând, este extrem de distractiv să fii copil: parcurile sunt viu colorate, hainele poartă semne din desene animate și unele dintre ele au chiar forme de animăluțe, până și frățiorii mai mici pot fi niște „puișori” buni de smotocit! Nimic nu se compară, însă, cu momentele în care părinții aleg să intre în povești și să-și ajute copiii să devină ei înșiși creatori de magie. Bucurați-vă, așadar, de cel mai frumos dar anul acesta – Crăciunul petrecut cu drag împreună!