Actualitate

Caz uluitor la Răcari! Justiția trebuie să facă dreptate. A vândut casa după ce a decedat

Un caz uluitor petrecut în orașul Răcari face obiectul unei anchete penale care vizează secretarul Primăriei Răcari, dar și pe subinspectorul din cadrul IPJ Târgoviște, Bărboi Nicolae. Practic, cei doi sunt acuzați că au ajutat pe cineva să obțină titlul de proprietate pe un teren și o casă care a aparținut unei persoane decedate. Interesant este că persoana decedată în 1932 ar fi instrăinat imobilul și terenul în 1972, deci la 40 de ani după ce a decedat. Mai mult, din actele scoase de la registrul agricol a reieșit faptul că respectivul imobil ar fi fost construit în 1953.

În prima fază, cea care a reclamat neregulile a avut câștig de cauză, numai că soluționarea problemei întârzie, iar acest lucru a făcut-o pe reclamantă să mai depună o plîngere penală și împotriva secretarului Primăriei Răcar, dar și polițistului desemnat să se ocupe de acest caz. Femia a mers chiar la DNA, dara fost îndrumată să se adreseze din nou organelor de la Judecătoria Răcar.
Iată mai jos plângerea penală în acre este relatat cazul uluitor.

”Domnule Prim Procuror

Subsemnata Ristache Mariana, domiciliată în sat Domnești, comuna Domnești, Șoseaua Tudor Vladimirescu, nr 161, Județul Ilfov, posesoare a CI seria IF nr. 491117, CNP 25……………, formulez prezenta

Plângere Penală

față de numita Ene Octaviana secretar al Primăriei Răcari și față de subinspector de poliție Bărboi Nicolae din cadrul IPJ Târgoviște, care în dosarul penal nr 552/P/2012 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari în înțelegere tergiversează cercetările, în scopul absolvirii de vină a numitei Ene Octaviana.
Ene Octaviana este secretar al Primăriei Răcari, în această funcție a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor personale, infr. prev. de art. 246 V.C . pen. și fals intelectual, infr. prev. de art 289 alin. 1 V.C. penal.

Situația de fapt a fost stabilită de instanța de judecată, Judecătoria Răcari – Secția Penală, în dosarul nr 569/284/2014, care prin încheierea de ședință din data de 14.05.2014 a admis plângerea împotriva ordonanței prim-procurorului nr. 73/11/2/2014 din data de 18.03.2014 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, desființând rezoluția procurorului adoptată la data 31.01.2014, dispunându-se, trimiterea cauzei la Parchet în vederea începerii urmăririi penale pentru cele două infracțiuni mai sus arătate și completarea urmăririi penale.

De la momentul repartizării cauzei spre soluționare subinspectorului Bărboi Nicolae, acesta nu s-a supus indicațiilor din încheierea dată de judecător, tergiversând în mod voit soluționarea cauzei. Deși m-am deplasat la sediul Poliției de nenumărate ori, însoțită de avocat, suinspectorul are o atitudine ce relevă un comportamnet părtinitor față de persoana ce o cercetează, aceștia înțelegându-se să își facă probatoriile în cauză prin olicitarea din partea poliției a unor documente, iar numita Ene Octaviana să răspundă la aceste solicitări din partea Primăriei, astfel încercând să se ajungă la exonorarea de răspundere a numitei Ene Octaviana. Cele două persoane reclamate se cunosc între ele foarte bine având în vedere că subinspectorul Bărboi Nicolae a lucrat la Poliția Răcari.
Situația de fapt reținută în documente cu privire la faptele secretarului de primărie, Ene Octaviana este următoarea: în virtutea atribuțiilor de serviciu, Ene Octaviana a înțeles să emită dipoziții și să emneze acte de dispoziție, împroprietărind cu bună știință fără drept pe numitul Dincă Gheorghe, emițându-i acestuia titlu de proprietate pentru suprafața de 200 mp, teren intravilan, plus casă de locuit, teren și casă aparținând bunicilor mei, Dima Maria și Dima Dumitru, omițând faptul că în registrul agricol al primăriei apar înregistrați 600 de mp. plus casă de locuit care aparțineau lui Dima Petre, tatăl subsemnatei. În cauză s-a reținut că Dima Maria decedată în anul 1932 astfel cum există în înscrisuri extra din registrul stării civile pentru morți pe anul 1932, a înstrăinat lui Nicolae Vaile și Nicolae Maria cu câțiva ani înainte ca aceștia să vândă soților Dincă Gheorge și Dincă Maria, anul 1972, imobilul situat în strada Tudor Valdimirescu, nr 62 din orașul Răcari.
Dima Maria decedată în 1932 la vârsta de 23 de ani nu putea să înstrăineze în 1972 printr-o chitanță de mână, care nici nu se mai găsește, casa și terenul aferent.
Acea chitanță nu a existat niciodată, vânzarea nu a avut niciodată loc, acesta fiind motivul pentru care chitanța nu a fost găsită, iar o eventuală ”chitanță găsită” nu poate fi decât falsă.

Organul de cercetare penală învestit cu soluționarea plângerii trebuia să aibe în vedere actele ce au stat la baza cererii de obținere a titlului de proprietate, acte ce trebuiau avute în vedere și de către doamna secretar, jurist Ene Octaviana în momentul emiterii titlului de proprietate soților Dincă Gheorghe și Dincă Maria.

Secretara primăriei, Ene Octaviana a omis în mod intenționat la soluționarea cererii de emitere a titlului de proprietate, să solicite aceste înscrisuri ce atestau însuși dreptul de a cere emiterea titlului.

Din registrul agricol al lui Dima Dumitru, rezultă anul de construcție al casei, 1953, astfel că numita Dima Maria, decedată în anul 1932 nu ar fi putut vinde ceva ce nu exista la momentul decesului.
Atașez documente doveditoare ale situației de fapt expuse.
Solicit luarea măsurilor legale față de cele două persoane reclamate. ”

blank