Probabil cel mai satisfăcător moment din cadrul unui proces de încheiere a unui contract, fie că vorbim despre parteneriate, colaborări  sau chiar angajări, este chiar semnarea propriu-zisă a contractului.  Există oare o metodă ca acest proces să fie mai rapid și mai eficient? Din fericire răspunsul este un DA categoric. Evident, ne referim la semnătura electronică. Află din cele ce urmează mai multe detalii despre această soluție software și despre avantajele ei. 

Ce este semnătura electronică? 

Semnătura digitală sau electronică este definită, în conformitate cu codul fiscal, drept date în formă electronică care sunt atașate sau asociate în mod logic cu alte date în formă electronică și care servesc drept metodă de identificare. 

Așadar putem spune că semnătura electronică este elementul care confirmă faptul că mesajul sau documentul digital a fost creat de semnatar și că mesajul sau documentul nu a fost modificat ulterior emiterii acestuia. 

Merită menționat și faptul că semnătura digitală a fost reglementată prin lege de peste mai bine de 12 ani, orice persoană juridică sau fizică aflată pe teritoriul României putând obține un certificat de utilizare pentru acest tip de semnătură. Semnătura astfel realizată va fi valabilă în toate statele membre ale Uniunii Europene, indiferent de țara în care este localizat sediul furnizorului emitent al certificatului de utilizare a semnăturii. Da, documentele semnate prin această metodă au fix aceeași valoare precum cele semnate pe hârtie. 

De ce aleg companiile această soluție? 

Majoritatea companiilor de dimensiuni medii și mari recurg la această soluție din motive lesne de înțeles. Conducerea acestor firme a acceptat deja faptul că lucrul cu documente în format digital este mult mai rapid, mai ieftin și per total mai eficient. Așadar se face și o economie de hârtie, dar sunt eliminate și blocajele din procesul decizional influențate de procesul de aprobare a cererilor interne sau de notele de intrare. 

Pentru cei care își mai pun încă întrebări în legătură cu siguranța acestei alegeri răspunsul este foarte clar: semnătura electronică este mult mai sigură decât cea de mână deoarece nu poate fi falsificată, grație celor două elemente de securitate, adică token și cod PIN. 

Care sunt avantajele oferite de software-ul pentru semnătură digitală?

În afară de toate caracteristicile explicate mai sus, mai există o serie de beneficii aduse de acest sistem. Iată care sunt acestea: 

  • Comunicare rapidă, indiferent de locație și de oră, legală și sigură;
  • Eliminarea consumului total lipsit de eficiență a resurselor de timp și umane;
  • Reducerea costurilor cu ajutorul eliminării totale a sarcinilor de manipulare a documentelor pe hârtie. Vorbim despre operațiuni de imprimare, trimitere și procesare;
  • Orice modificare poate fi detectată și duce automat la invalidarea semnăturii, așadar ambii semnatari sunt convinși că documentul rămâne nemodificat; 
  • Având valoare legală, semnătura digitală oferă acoperire în caz de litigiu și nu poate fi contestată, chiar dacă se ajunge în instanță în urma unui conflict;
  • Semnătura digitală nu poate fi repudiată, iar organizația se asigură că integritatea și confidențialitatea datelor a fost respectată. 

Încearcă acum această soluție și vei fi cu siguranță mulțumit!