Actualitate, Featured

Captură record! 1,8 tone de cocaină, ascunsă printre lămai

Aproximativ 1,8 tone de cocaină au fost descoperite la Santos, în sud-estul Braziliei, cel mai mare port din America Latină, într-un container cu lămâi ce aveau ca destinaţie Spania, au anunţat luni serviciile vamale, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Operaţiunea, care a fost declanşată vineri, “a permis confiscarea a 1.787 de kilograme de cocaină”, au anunţat într-un comunicat serviciile vamale, precizând că aceasta este “cea mai mare cantitate descoperită vreodată într-un singur container”.

Drogul, care era ascuns în mijlocul lămâilor din cutii, a fost detectat datorită unor sisteme de scanare cu raze X şi a unor câini special dresaţi. El urma să ajungă în oraşul Cartagena din în sud-estul Spaniei.

Serviciile vamale au explicat că traficanţii au recurs probabil la o tehnică ce constă în “a introduce drogul în mijlocul unei încărcături legale fără ştirea exportatorilor şi importatorilor acestei încărcături”.

Oraşul Santos este o placă turnantă a traficului de cocaină în Brazilia: peste 23 de tone au fost confiscate aici anul trecut.