Odata ce minunata veste a nuntii este anuntata, incepe numaratoarea inversa si este timpul sa definiti un buget general, mediu pentru nunta, pentru a face fata organizarii care in medie tine in jur de un an.

Bugetul pentru nunta se poate situa in medie intre 5000 si 30 000 de euro. Deci trebuie ca tu si partenerul sa fiti cat mai vigilenti si sa nu alegeti decat serviciile pe care le puteti asuma si plati.

Iata si care sunt etapele cheie de care sa tii cont atunci cand vrei sa definesti costul unei nunti.

Stabileste care este numarul de invitati

Cel mai important lucru atunci cand vine vorba despre planificarea unei nunti este locul receptiei si va depinde, bineinteles, de numarul de invitati si de meniuri. Apoi  vine vorba si despre raportul calitate/pret.

In functie de buget, poate ca va fi nevoie uneori sa mai reduci din invitati. Numarul mediu de invitati este in general de 150 de persoane.

Petrecerea de la restaurant reprezinta cel mai adesea, jumatate din bugetul prevazut pentru nunta, mai ales daca ati ales o sa cante o formatie nunti cunoscuta. In timpul petrecerii mai sunt date si cadouri invitatilor deci trebuie sa tii cont si de acest lucru. 

 

Tinuta

Diferentele de pret dintre rochia de mireasa si costumul de mire sunt cel mai adesea destul de remarcabile. Mai intai, pretul unei rochii de mireasa poate sa fie intre 500 si 1700 de euro, in timp ce pretul unui costum poate varia intre 300 si 600 de euro. Rochia de mireasa are un loc extrem de important in organizarea nuntii si de obicei se inchiriaza, nu se cumpara, spre deosebire de costumul de mire.

 

Wedding plannerul

Este vital pentru organizarea nuntii fara prea multe batai de cap. Sunt organizatori, planificatori, decoratori si consultanti profesionisti care te ajuta sa ai cea mai frumoasa nunta. 

Trebuie sa mai tii cont de lumini, de trupa cover, de decoratiunile florale, de aranjarea meselor, de fetele de masa… dar un wedding planner se poate ocupa de toate aceeste aspecte.

 

Fotografia si serviciile video

Fotografii si videografii fac parte cel mai adesea din cei mai importanti protagonisti ai acestei zile. Vor captura cele mai frumoase momente care vor deveni cele mai frumoase amintiri.

Deci 10% din bugetul total al nuntii ar trebui sa fie indreptat inspre aceste servicii. Iar munca lor artistica este din ce in ce mai apreciata la astfel de evenimente.