Actualitate

Bucureșteanul care tulbura intens liniștea publică a fost reținut

Atunci când sunteți deranjați de vecinii care ascultă muzică tare sau folosesc bormașina în timpul weekend-ului sau de cei care prăjesc pește și lasă ușa deschisă, trebuie să vă gândiți că există posibilitatea să locuiți în același bloc și pe aceeași scară cu un vecin care creează zgomot periculos pe tot parcursul zilei.

Acesta aruncă obiecte din casă de la balcon, cum ar fi piese de mobilier și electrocasnice, îi amenință pe ceilalți și se filmează în ipostaze indecente în magazinul din cartier, apoi încarcă imaginile pe internet. În prezent, Poliția Capitalei a anunțat, prin intermediul unui comunicat citat de News.ro, că bărbatul din București a fost reținut.

La data de 5 aprilie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 21 au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în Bucureşti, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare. În fapt, din luna mai a anului trecut şi până în prezent, bărbatul ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică în mod repetat, într-un imobil, din Sectorul 6, aruncând diferite obiecte de mobilier, materiale pirotehnice sau electrocasnice de la balcon, activităţi pe care le-ar fi filmat şi postat pe o reţea de socializare. În acest context, ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă locatarilor, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Potrivit polițiștilor, la începutul lunii trecute, bărbatul a mers la ușa unei femei dintr-un imobil din Sectorul 6 și a început să o amenințe că o va bate. Câteva zile mai târziu, aceeași sursă afirmă că bucureșteanul „a intrat într-un magazin alimentar și s-a filmat într-o poziție indecentă, capabilă să provoace indignarea persoanelor din încăpere”.

După percheziții, bărbatul a fost dus la interogatoriu și apoi reținut. El va fi prezentat magistraților cu o propunere legală.

blank