Autorităţile din Rusia recomandă! Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19 trebuie să evite relaţiile sexuale în primele zile de la imunizare. Cel puţin asta e părerea autorităţilor ruse din domeniul sănătăţii, scrie Publika.md.

″Întreţinerea de relaţii sexuale e o activitate care solicită multă energie. Din această cauză, avertizăm oamenii care s-au vaccinat că acţiunile solicitante, printre care şi relaţiile sexuale, nu sunt recomandate.”, a comunicat viceministrul Sănătăţii din regiunea Saratov, Denis Greifer.

Până acum, o astfel de recomandare nu a fost făcută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

La sfârșitul anului trecut, autoritățile de la Moscova i-au avertizat pe oameni că nu au voie să consume alcool cu două luni înainte și după ce le este injectat vaccinul Sputnik V. Mai mult, li s-a cerut să renunțe şi la fumat în această perioadă. Vestea nu a fost primită prea bine de ruși, așa că, ulterior, recomandările au fost modificate.

Autorităţile din Rusia depun eforturi colosale pentru a convinge populaţia să se vaccineze, mai ales după creşterea rapidă a numărului de îmbolnăviri de COVID-19, din cauza variantei Delta. Angajaţii care lucrează cu publicul au fost obligaţi să se imunizeze.

Joi, în Rusia au fost înregistrate aproape 25 de mii de cazuri de COVID-19 şi 734 de decese. Cea mai gravă situaţie este în oraşele Moscova şi Sankt Petersburg. În unele spitale din Capitală nu mai sunt locuri pentru bolnavi.