Atenție mare ce medicamente luați
Medical

Atenție mare ce medicamente luați. Puteți cheli peste noapte

Atenție mare! Unele medicamente au un efect secundar mai puțin cunoscut. Pot duce la căderea părului și de aceea nu trebuie luate după ureche.

Atenție mare! Mulți dintre noi ne confruntăm des cu căderea părului. Cauzele pot fi multiple, de la o moștenire genetică la o alimentație necorepunzătoare sau foarte mult stres.

Există însă și medicamente care pot duce la căderea masivă părului. Pastilele pentru slăbit au de multe ori acest efect advers. Primele semne apar în general la două luni de la începerea tratamentului. Mare atenție cînd luați tot felul de medicamente pentru a scăpa de kilogramele în plus. Chiar dacă unele dintre ele se eliberează fără rețetă, este bine să cereți părerea unui medic îninate să luați astfel de pilule.

Medicamente uzuale

Deși poate părea ciudat, medicamentele care conțin vitamina A și care se prescriu pentru tratarea problemelor de piele ( cum ar fi acneea) pot duce la căderea părului. Deși ne ajută să avem o piele mai frumoasă și mai elastică, pot afecta scalpul.

Și antibioticele, dacă sunt luate pe pe termen lung, pot avea acest efect advers nedorit. La fel și unele antidepresive printre care haloperidolul, dezipramina, doxepinul, imipramina sau clomipramina.

De asemenea, mai pot duce la căderea părului și anticoagulantele, medicamentele pentru scăderea colesterolului, cele care tratează boli de stomac, dar și antiinflamatoarele. Același efect nedorit îl pot avea și pastilele care tratează anumite boli ale tiroidei, potrivit doctorulzilei.ro.

Plantă minune

Dacă vă confruntați cu căderea părului în urma unui tratament medicamentos și nu îl puteți întrerupe, apelați la un remediu natural. Rozmarinul este are beneficii nebănuite pentru firul de păr. Previne albirea prematură și întărește rădăcina, oprind astfel căderea părului cu care ne confruntăm mulți dintre noi.

Uleiul de rozmarin face adevărate minuni pentru podoaba capilară. Este folosit de sute de ani ca un remediu natural. Se aplică direct pe scalp, iar în doar câteva zile se văd și rezultatele. Acest ulei încetinește căderea părului și fortifică rădăcina.

Datorită concentraţiei sale de polifenoli, dar şi de antioxidanţi care previn îmbătrânirea prematură a celulelor, rozmarinul este planta ideală pentru combaterea căderii părului. Aceasta plantă ajută și la eliminarea toxinelor care se acumulează la nivelul scalpului, astfel că poate face părul să pară mai des şi mai mătăsos.

blank
blank