Actualitate

Atenție! În perioada următoare, se vor desfășura lucrări de modernizare în zona Piațeta Favorit

Primăria Sectorului 6 a comunicat cetățenilor că în perioada următoare va demara lucrările de modernizare în zona Piațeta Favorit. Administrația a anunțat că această zonă va suferi o transformare integrală, fiind planificate mai multe spații verzi pentru locuitori. Lucrările de amenajare și modernizare au început la data de 16 octombrie 2023.

La momentul actual, zona se confruntă cu probleme legate de uzura asfaltului și prezența unor chioșcuri și gherete în stare de degradare. Potrivit Primăriei, după finalizarea proiectului, Piațeta Favorit va deveni o zonă pietonală modernă, cu spații verzi pentru relaxare și posibilitatea de a găzdui evenimente de dimensiuni mici sau medii.

Primăria Sectorului 6 a publicat imagini care prezintă starea actuală a zonei și modul în care aceasta va arăta după modernizare. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 7 luni.

În luna iulie, s-a anunțat reluarea lucrărilor la Cinematograful Favorit, care fusese pus în conservare în timpul suspendării șantierului. După finalizarea renovării, clădirea va găzdui spectacole, activități culturale, cursuri de dans și pictură, precum și o bibliotecă publică. Clădirea va include un cinematograf 3D, o sală de spectacole multifuncțională cu o capacitate de 706 locuri, două săli de dans și balet, și o bibliotecă publică. Lucrările sunt programate să se încheie în 24 de luni.

Cinematograful Favorit a fost în trecut unul dintre cele mai mari și mai importante cinematografe din București. În perioada comunistă, era frecventat de aproximativ 944 de spectatori zilnic. Cu toate acestea, în anul 2000, cinematograful a fost închis.

blank